Verslo ir rinkų naujienos » Korekcijos rizika yra didelė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-21 14:47.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30441


Pastarosiomis dienomis vertybinių popierių biržose prekiaujantys investuotojai parodė aukšto lygio optimizmą keldami akcijų kainas ir stumdami indeksus į naujas aukštumas. Anot Goldman Sachs Group banko, optimizmas nepateisinamas.

Ypač atsižvelgiant į koronaviruso epidemiją.

„Mes manome, kad koronaviruso poveikis veiklos rezultatams gali būti nepakankamai įvertintas esant dabartinėms akcijų kainoms. Tai rodo, kad korekcijos rizika yra labai didelė“ - klientams skirtame pranešime teigė vyriausiasis pasaulinės akcijų rinkos strategas Peter Oppenheimer.

Jis pabrėžė, kad remiantis faktais, susijusiais su 2003 metų SARS epidemija, investuotojai dažnai elgiasi neracionaliai, tačiau nuosmukis būna laikinas. Peter Oppenheimer atkreipė dėmesį, kad Kinijos ekonomika yra „šešis kartus didesnė nei tada“ ir kad šios šalies turizmas sudaro 0,4 procento pasaulio bendrojo vidaus produkto. Ir tai yra rimti pasauliniai skaičiai.

Goldman Sachs Group banko strategas atkreipė dėmesį į naujausią Apple perspėjimą dėl būsimų rezultatų, susijusių su gamyklų Kinijoje uždarymu ir tiekimo grandinės nutraukimu. Ir nors penkios pirmaujančios S&P500 bendrovės praėjusį ketvirtį teigiamai nustebino vidutinio pelno atžvilgiu, bet koks jų silpnumas tikriausiai lems mažesnes pelno prognozes ir nervingą investuotojų reakciją.