Verslo ir rinkų naujienos » FED atstovas nemato poreikio mažinti palūkanas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-20 17:36.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30437


Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovo pavaduotojas Richard Clarida pareiškė, jog jis nemano, kad dauguma rinkos dalyvių iš tikrųjų tikisi palūkanų normos sumažinimo šių metų viduryje.

„Rinkos vertinimas dėl palūkanų mažinimo yra šiek tiek sudėtingas, nes rinkoje yra lūkesčių dėl palūkanų normos, taip pat gali būti terminuotų ir likvidumo priemokų“ - sakė jis.

Pagal įvairius rodiklius rinkoje ateities sandoriai nurodo palūkanų normos sumažinimą birželį ar liepą ir ne vėliau kaip rugsėjį.

Tačiau Richard Clarida teigė, kad Bloomberg apklausti ekonomistai iš esmės nemato FED švelninimo šiais metais, ir tam jis suteikia didelę reikšmę.

JAV ekonomika nerodo jokių sulėtėjimo požymių, ketvirtadienį sakė FED pirmininko pavaduotojas, kuris mažai nerimavo dėl koronaviruso protrūkio, galinčio pakeisti centrinio banko palūkanų normos politiką.

„Pagrindiniai Amerikos rodikliai yra tvirti, nuolatinis augimas, stipriausia darbo rinka per penkiasdešimt metų, kainų stabilumas, kai infliacija artima mūsų tikslui. Tai geras vaizdas“ - sakė Richard Clarida bei tuo pačiu pabrėžė, kad FED pareigūnai stebi riziką, ypač koronavirusą.

„Mes stebime tai (virusą ir jo poveikį), nes Kinija yra didžiulė pasaulio ekonomikos dalis. Akivaizdu, kad tai greičiausiai turės pastebimą poveikį Kinijos augimui pirmąjį ketvirtį. Tai, ko ieškotume, yra keletas įrodymų, leidžiančių manyti, kad turime iš esmės įvertinti savo požiūrį iš naujo, ir tikrai dar to nepadarėme“ - tikino jis.

„Be jokios abejonės, sumažėjo netikrumas prekybos politikoje... tiek, kiek tai lėmė investicijas, ir šiemet tai turėtų turėti teigiamą poveikį“ - reziumavo Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovo pavaduotojas Richard Clarida.