Verslo ir rinkų naujienos » Kinijos ekonomikos paralyžius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-20 13:35.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30433


Plieno paklausos dinamika Kinijoje šiuo metu yra artima minus septyniasdešimčiai procentų. Žinoma, jog tai tiesiogiai susiję su korona viruso protrūkiu šioje šalyje.

Korona viruso poveikis Kinijos ekonomikai matomas pažvelgus į plieno paklausa šioje valstybėje, tiksliau, kurios beveik nėra. Nors įmonės bando grįžti prie veiklos, esminis žodis yra „bando“.

Verslo draudimai daugelyje provincijų baigėsi beveik prieš dvi savaites, tačiau pasaulinės kompanijos delsia siųsti savo darbuotojus atgal į Kiniją.

Kitą vertus, tai gera žinia kai kuriems Jungtinių Amerikos Valstijų eksportuotojams. Kinija priims JAV bendrovių paraiškas, siekiančias tarifų lengvatų 696 produktams, importuojamiems iš Amerikos, įskaitant pagrindines žemės ūkio ir energetikos prekes, tokias kaip kiauliena, jautiena, soja, dujos ir aliejus.

Visų pirma žemės ūkio produktų atveju tą lemia Kinijos valdžios institucijų nustatyti transporto apribojimai, kurie turėtų sumažinti viruso plitimą. Štai kodėl saugiau importuoti žemės ūkio produktus iš Jungtinių Amerikos Valstijų.