Verslo ir rinkų naujienos » FANG viršūnėje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-19 17:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30429


Amerikos technologijų sektoriaus lyderės, kurios įvardijamos trumpiniu FANG, jau dabar lenkia visus kitus aktyvus, išskyrus kriptovaliutas, pagal investicinės grąžos normą.

Bank of America banko duomenys apie atskirų rinkų augimą per pastaruosius keturiasdešimt metų rodo, kad visos, išskyrus kriptovaliutas, pagal grąža jau nusileidžia FANG kompanijoms (Facebook, Amazon, Netflix ir Google - dabar Alphabet).

Šiuo metu tai yra vienintelis rinkos burbulas tarp ligšiolinių rekordininkų. Problema ta, kad jei tai yra burbulas, kaip įprasta, apie ji bus žinoma po fakto.

Ankstesnis interneto burbulas sprogo 2000 metų pradžioje. Tada NASDAQ Composite indeksas sumažėjo nuo daugiau nei 5000 punktų iki maždaug dviejų tūkstančių punktų.

Ar FANG bus burbulas? Kol kas yra nuomonių, kad santrumpa turės būti pakeista į FANGU, nes prie grupės prisijungs penktoji įmonė - Uber.

Nuo metų pradžios Facebook rinkos vertė pakilo šešiais procentais, Amazon - 17,5 procento, Netflix - 21 procentu, Alphabet padidėjo beveik keturiolika procentų, o štai Uber kapitalizacija ūgtelėjo trisdešimt šešiais procentais.