Verslo ir rinkų naujienos » Bus sukurtas milžinas valdantis 1,5 trilijono dolerių vertės aktyvus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-19 13:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30425


Už beveik 4,5 milijardo dolerių Franklin Resources įsigis turto valdymo įmonę Legg Mason. Šio sandorio rezultatas bus investicijų milžinas, kurio turtas vertinamas 1,5 trilijono dolerių.

Įsigijimas bus pagrįstas tik grynaisiais pinigais. Remiantis šiuo sandoriu Legg Mason viena akcija įvertinta 50 dolerių, tai buvo 23 procentais daugiau nei penktadienio uždarymo kaina, na o vakar biržoje šios aktyvų valdytojos akcijų kaina pašoko 24,41 procento iki 50,66 dolerių.

Jungtinės bendrovės valdomo turto vertė sieks 1,5 trilijono dolerių. Franklin taip pat perims dviejų milijardų dolerių vertės Legg Mason skolą.

Tai yra naujausias konsolidacijos pavyzdys šioje srityje, kurios atstovai susiduria su mažėjančiais komisiniais ir didėjančiais iššūkiais, kuriuos lemia ETF fondų valdytojai, kurių fondai paremti indeksais.

Priminsime, kad praėjusių metų lapkritį Charles Schwab už maždaug 26 milijardus dolerių perėmė TD Ameritrade Holding akcijų paketą.

Savo ruožtu, šių metų sausį Banco de Sabadell sutiko parduoti savo turto valdymo verslą Amundi už 430 mln. eurų, o praėjusį pirmadienį Jupiter Fund Management sutiko perimti britų konkurentą Merian Global Investors.