Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausias pinigų srautas į obligacijų fondus nuo 2001 metų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-17 16:25.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30415


Bank of America Global Research duomenimis, tarp pasaulio investuotojų obligacijų paklausa ir toliau nemažėja, na o į skolos vertybinius popierius investuojantys fondai sulaukė senokai matytų įplaukų.

Analitikai pranešė, kad per savaitę, kuri baigėsi vasario dvyliktą dieną, į obligacijų fondus įplaukė 23,6 milijardo dolerių vertės naujos lėšos, arba daugiausia nuo 2001 metų. Jei susumuoti įplaukas nuo metų pradžios, obligacijų fondai linkę metus baigti turėdami vieną trilijoną dolerių daugiau, teigia BofA Global Research atstovai.

Didžioji dalis pinigų, kurie pastaruoju metu atitenka obligacijų fondams, buvo investuoti į investicinio lygio įmonių skolos vertybinius popierius. Nemažai pinigų teko ir aukšto pajamingumo bei kylančių rinkų obligacijoms.

„Įplaukos į obligacijų fondus vis dar yra didelės, nors pasaulyje pajamingumai yra labai žemi, Centriniai bankai vis dar išlieka žaidime, bei atsinaujino netikrumo atmosfera“ - AmeriVet Securities JAV palūkanų normos rinkos vadovas Gregory Faranello.

Bank of America pažymėjo, jog ketvirtadienį buvęs palūkanų normos mažinimas Meksikoje yra jau 800-asis Centrinių bankų atliktas sumažinimas nuo Lehman Brothers banko bankroto 2008 metais.