Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump nori, kad amerikiečiai nusipirktų daugiau akcijų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-17 15:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30414


Baltieji rūmai nori, kad amerikiečiai nusipirktų daugiau akcijų. Tam pasitarnaus mokesčių paskata, kuri bus dalis planuojamo mokesčių mažinimo paketo, kurį parengė prezidento Donald Trump administracija.

Tokia informacija pateikiama remiantis keturiais šaltiniais JAV administracijoje. Siūloma, kad dalis namų ūkių pajamų galėtų būti neapmokestinamos, jei jos būtų skirtos investicijoms.

Hipotetiniame pavyzdyje, kurį cituoja administracijos šaltiniai, jei namų ūkio pajamos siekia iki 200 tūkstančių dolerių per metus, dešimt tūkstančių dolerių, skirtų investicijoms, galėtų būti neapmokestinami. Ši suma nepatektų į standartinę išimtį investicijoms į pensiją.

„Niekas nėra atmestina. Tačiau nieko nėra nuspręsta“ - teigė vienas iš prezidento administracijos atstovų.

Nacionalinės ekonomikos tarybos prezidentas Larry Kudlow teigė, kad šis požiūris reikštų susitelkimą kuriant universalias taupomąsias sąskaitas, kuriose būtų derinamos pensijos, švietimo ir gydymo santaupos.

„Pinigai, sumokėti į tokią sąskaitą, galėtų būti neapmokestinami, mokestis būtų apskaičiuojamas tik išmokant santaupas iš sąskaitos. Investicijos tikslas gali būti tiek akcijos, tiek obligacijos“ - sakė Larry Kudlow, kuris taip pat pridūrė, kad kol kas nieko nėra nuspręsta ir idėjos turi būti tobulinamos.

„Nutekėjimas“ su mokesčių mažinimo pasiūlymais pasirodė vykstančios kampanijos metu prieš JAV prezidento rinkimus rudenį. Siekdamas būti perrinktu, Donald Trump nori išsiskirti iš savo demokratinių oponentų, kuriuos jis kaltina vykdant socialistinę politiką, kuri priešinga jo mokesčių mažinimo ir reguliavimo panaikinimo politikai.

Remiantis Gallup apklausa, po paskutinės krizės XXI amžiaus pirmojo dešimtmečio pabaigoje, amerikiečių, turinčių akcijų, dalis sumažėjo nuo 62 procentų iki krizės, iki 52 procentų po krizės. Tačiau pastaraisiais metais padėtis šiek tiek pagerėjo ir šis procentas padidėjo iki 55 procentų.

Pats Donald Trump labai mėgsta pasigirti nuostabiu akcijų rinkos bumu, kuris įvyko jo prezidentavimo metu. S&P500 indeksas per tą laiką padidėjo 49 procentais. Padėtį vertybinių popierių biržoje jis apibūdina kaip savo administravimo efektyvumo rodiklį.