Verslo ir rinkų naujienos » JAV 30 metų obligacijos išplatintos už rekordiškai mažas palūkanas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-14 15:27.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30405


Pasitvirtino išankstinės prognozės, kad ketvirtadienio aukciono metu Jungtinių Amerikos Valstijų trisdešimties metų trukmės obligacijos bus išplatintos už rekordiškai žemas palūkanas.

Remiantis Amerikos skolos vertybinių popierių rinka buvo prognozuojama, kad ketvirtadienio aukciono metu JAV trisdešimties metų trukmės valstybinės obligacijos gali būti išplatintos už 2,08 procento palūkanas.

Paaiškėjo, kad palūkanos buvo dar žemesnės. Amerikos Iždo departamentas vakar savo trisdešimties metų trukmės valstybinius skolos vertybinius popierius pardavė už devyniolika milijardų dolerių, na o vidutinis pajamingumas sudarė vos 2,061 procento ir tuo pačiu buvo pats žemiausias per visą istoriją.

Praėjusio mėnesio aukcione tos pačios trukmės obligacijų pajamingumas siekė 2,334 procento. Paklausos ir pasiūlos santykis šįkart buvo 2,43, o šio rodiklio šešių mėnesių vidurkis yra 2,32.

Obligacijų paklausos padidėjimas ketvirtadienį buvo paaiškintas ūgtelėjusiu netikrumu dėl epidemijos Kinijoje po to, kai buvo pataisyti duomenys apie užsikrėtimo atvejų skaičių, kuris išaugo septynis kartus.

Šiandien po pietų Amerikos trisdešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas rinkoje siekė 2,051 procento, kai vakar sudarė 2,075 procento. Dar šių metų pradžioje šis pajamingumas sudarė 2,389 procento.