Verslo ir rinkų naujienos » Tesla nori parduoti akcijas už 2 milijardus dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-13 18:03.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30402


Amerikos elektromobilių gamintoja Tesla ketvirtadienį paskelbė planuojanti viešą 2,65 mln. akcijų platinimą, kurias ji tikisi parduoti už du milijardus JAV dolerių, praneša Reuters.

Tesla prezidentas Elon Musk nori įsigyti akcijų už iki 10 milijonų dolerių sumą, o Larry Ellison, Oracle įkūrėjas ir Tesla stebėtojų tarybos narys, yra pasirengęs joms išleisti vieną milijoną dolerių.

Elektromobilių gamintoja nori už akcijų pardavimą gautas lėšas panaudoti savo balanso sustiprinimui ir bendrų tikslų įgyvendinimui.

Žinios apie akcijų emisiją iš pradžių lėmė, kad Tesla akcijų kaina krito virš šešių procentų prieš prekybinės sesijos metu. Prasidėjus šios dienos prekybai minimos bendrovės akcijos taip pat iš pradžių pigo, tačiau po to ėmė brangti apie vieną procentą.

Vien nuo šių metų pradžios Tesla akcijų kaina jau pašoko aštuoniasdešimt penkiais procentais, per tris mėnesius jų vertė pakilo daugiau nei dvigubai, t.y. 109 procentais, per šešis mėnesius - 219 procentų, o per metus šoktelėjo 151,7 procento.