Verslo ir rinkų naujienos » S&P500 auga kartu su deficitu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-13 15:04.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30399


Vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų augimas kartu su didėjančiu šalies biudžeto deficitu neturi precedento - tačiau ar jis tvarus?

Praėję mokestiniai metai, kurie Jungtinėse Amerikos Valstijose baigėsi rugsėjo 30 dieną, pasižymėjo didžiausiu biudžeto deficitu per septynerius metus, kuris sudarė 984 milijardus dolerių, arba 4,6 procento bendrojo vidaus produkto vertės.

Didėjantis Amerikos biudžeto deficitas - tai augančių gynybos išlaidų ir mokesčių reformos poveikis, dėl kurios sumažėjo mokestinės pajamos. Tuo tarpu jau 2018 metais akcijų rinkos analitikai atkreipė dėmesį, kad tokio masto biudžeto deficitas gali ne tik sukelti nuosmukį, bet ir žymiai padidinti jo mastą. Be to, deficitas labai riboja fiskalinės politikos galimybes.

Ištikus krizei, turėsite pasikliauti Amerikos Federalinio Rezervo banko veikla ir jo pinigų politika - kuri dabar yra švelni ir veikia priešinga linkme.

Tuo tarpu Amerikos akcijų rinkos pagrindiniai indeksai pastaruoju metu šturmuoja vis naujesnius rekordinius lygius. Judėjimą aukštyn tradiciškai palaiko teigiamai stebinantis Volstryto rezultatų skelbimo sezonas. Šiuo metu vienintelė grėsmė yra koronavirusas ir jo poveikis pasaulio ekonomikai.