Verslo ir rinkų naujienos » Rekordinis didžiausio Lenkijos banko metinis pelnas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-12 15:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30393


Didžiausias pagal rinkos vertę Lenkijos bankas PKO BP šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio ir bendrus metinis veiklos rezultatus. Nors ketvirčio pelnas smuktelėjo, tačiau metinis grynasis pelnas buvo absoliučiai rekordinis. Šiandieninės prekybos metu jo akcijos Varšuvos biržoje brangsta: PKO BP 36.61 (4.09%).

Per praėjusį ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 723 milijonus zlotų grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 28 procentais mažiau, na o lyginant su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, pelnas smuko keturiasdešimt vienu procentu. Pelno kritimą lėmė sudaryti didesni rezervai ir vienkartinio pobūdžio išlaidos.

PKO BP ketvirčio grynasis pelnas buvo beveik dešimt procentų didesnis už analitikų prognozių vidurkį.

Bendrai per visus praėjusius metus šiam didžiausiam Lenkijos bankui pavyko uždirbti 4,031 mlrd. zlotų grynojo pelno, kas yra rekordinis metinis pelnas. Palyginus su 2018 metais, pelnas pakilo apie aštuonis procentus. Grynosios palūkanų pajamos per minimą laikotarpį paaugo dešimt procentų iki 10,279 mlrd. zlotų, o grynosios komisinių ir kitos pajamos ūgtelėjo nuo 3,013 iki 3,047 mlrd. zlotų.

Nuo šių metų pradžios PKO BP rinkos vertė pakilo virš šešių procentų, o per pastaruosius vienerius metus krito virš penkių procentų. Palyginimui, WIG20 indekso vertė atitinkamai krito virš vieno procento ir virš dešimt procentų.