Verslo ir rinkų naujienos » Daimler ketvirtį baigė patyrusi nuostolį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-11 13:31.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30386


Vokietijos Mercedes-Benz automobilių ir kitų transporto priemonių gamybos milžinė Daimler pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pajamos paaugo, tačiau grynasis veiklos rezultatas dėl restruktūrizavimo ir teisinių išlaidų buvo neigiamas. Šiandieninės prekybos metu šios bendrovės akcijos pinga: Daimler 42,89 (-0,37%).

Per praėjusį ketvirtį minimos automobilių gamintojos pajamos siekė 47,127 mlrd. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo vienu procentu daugiau. Tuo tarpu transporto priemonių pardavimai kiekine išraiška sumažėjo vienu procentu.

Daimler veiklos pelnas, dėl kaip minėta vienkartinių išlaidų, susitraukė per lyginamą laikotarpį 85 procentais iki 388 mln. eurų, o grynasis rezultatas buvo neigiamas, t.y. nuostolis siekė vienuolika milijonų eurų, kai prieš metus uždirbta 1,642 mlrd. eurų grynojo pelno.

Bendrai per visus praėjusius metus šios Vokietijos bendrovės pajamos siekė 172,745 mlrd. eurų, kas palyginus su 2018 metais, buvo trimis procentais daugiau. Transporto priemonių pardavimai per šį laikotarpį nežymiai smuktelėjo, tuo tarpu veiklos pelnas susitraukė 61 procentu iki 4,329 mlrd. eurų, o grynasis pelnas krito beveik dviem trečdaliais iki 2,709 mlrd. eurų.

Atsižvelgusi į pablogėjusius veiklos rezultatus Daimler pastebimai sumažino siūlomų išmokėti dividendų dydį, t.y. nuo 3.25 eurų akcijai už 2018 metus, iki 0.90 eurų už praėjusius.

Nuo metų pradžios šios bendrovės rinkos vertė krito apie tryliką procentų, o per pastaruosius vienerius metus - 4,5 procento. Palyginimui, DAX indekso vertė atitinkamai pakilo apie tris procentus ir 23,5 procento.


Daimler akcijų kaina šiuo metu vėl testuoja korekcijos dugną, po ko paaiškės tolimesnė kryptis. Jei šis lygis atlaikys, tuomet sulauksime atšokimo, priešingu atveju korekcija gali pagilėti.