Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausias pensijų fondas pasaulyje uždirbo iš akcijų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-07 13:27.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30374


Japonijos valstybinis pensijų fondas, kuris yra didžiausias tokio tipo fondas pasaulyje, per praėjusį ketvirtį vėl pasižymėjo teigiama grąža ir tai jau ketvirtas iš eilės toks atvejis. Daugiausiai uždirbta iš investicijų į akcijas.

Per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį šio fondo grąža sudarė 4,6 procento, arba 7,4 trilijono jenų (67 milijardų JAV dolerių). Daugiausia jis uždirbo iš užsienio kompanijų akcijų, kurios davė 9,7 procento grąža, o vietinių kompanijų akcijos - 8,7 procento. Iš investicijų į užsienio obligacijas grąža sudarė 0,9 procento, tuo tarpu grąža iš vietinių japoniškų obligacijų per praėjusį ketvirtį buvo neigiama ir siekė vieną procentą.

„Rezultatus lėmė jenos susilpnėjimas ir akcijų rinkų augimas, tačiau kyla klausimas, kas bus toliau. Silpnesnė jena gali padėti vietinėms akcijoms, tačiau sunku tikėtis tolesnio jos nuosmukio. Palyginti su praėjusiais metais, bus dar sunkiau“ - sakė Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management vyriausiasis strategas Tokijuje Kiyoshi Ishigane.

Per ketvirtąjį 2019 metų ketvirtį MSCI All-Country World Index pasaulinis akcijų rinkų indeksas padidėjo 8,6 procento.

Fondo portfelį sudaro 25 procentai vietinių akcijų ir 25 procentai - užsienio. Jis turi galimybę pakeisti jų dalį devyniais procentais vietinių akcijų atveju ir aštuoniais procentais - užsienio. Vidaus obligacijų dalis portfelyje sudaro 35 procentus, o užsienio - 15 procentų, su galimybe tą dalį pakeisti dešimt procentų pirmojo ir keturiais procentais antrojo atveju.