Straipsniai » Verslas » Verslo ABC: Septynios paslaptys, kaip greitai išplėsti savo verslą

Greitas rezultatas retai kada pasiekiamas, ir nėra konkretaus bei garantuoto recepto kaip tai padaryti. Tačiau yra būdų, kaip pasiekti augimo gaires, kurios gali lemti sėkmingą verslą.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-01 02:46.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30346


Naujų įmonių savininkai pradėdami savo veiklą siekia daugybės tikslų, įskaitant spartų augimą ir savo jauno verslo žinomumo. Greitas rezultatas retai kada pasiekiamas, ir nėra konkretaus bei garantuoto recepto kaip tai padaryti. Tačiau yra būdų, kaip pasiekti augimo gaires, kurios gali lemti sėkmingą verslą.


Taigi, septyni patarimai, kaip paspartinti augimą:

Pasamdykite tinkamus žmones

Prieš pagalvojant apie savo įmonės augimo trajektoriją, turite įsitikinti, kad turite solidų personalą, kuris gali padėti jums tai pasiekti. Mažam verslui, kuris nori augti, svarbu, kad prie stalo būtų tinkami žaidėjai. Jie turi būti žmonės, nebijantys pasiraitoti rankovių. Žodžių: „Tai ne mano darbas“, jų žodyne nėra. Jie turi būti atsidavę šiai misijai.

Pasamdydami absoliučiai geriausius žmones, galite būti tikri, kad užtikrinsite greitą augimą. Viskas priklauso nuo tinkamos komandos.

Dėmesys nustatytiems pajamų šaltiniams

Užuot bandę įgyti naujų klientų, nukreipkite savo dėmesį į pagrindinius klientus, kuriuos jau turite. Tai galite padaryti įgyvendindami klientų lojalumo programą arba išbandydami rinkodaros strategijas, pagrįstas ankstesniu pirkimo elgesiu, kad paskatintumėte pakartotinį pirkimą.Šis dėmesys jūsų nusistovėjusiai rinkai yra ypač svarbus, jei bandote gauti finansavimą.

Išmokite pabrėžti, kad yra didelė rinka tam, ką jūs darote. Tai sukels bankininkų - investuotojų susidomėjimą, nes jiems labiau rūpi investicijų grąža, o ne jūsų verslo siekiai.

Sumažinkite riziką

Rizika yra neišvengiama pradedant ir plėtojant verslą. Neįmanoma visko sukontroliuoti, tačiau yra daugybė būdų, kaip apriboti vidines ir išorines grėsmes jūsų įmonei ir jos augimui.  Vienas svarbus šaltinis, padedantis tai įgyvendinti, yra jūsų verslo draudimo paslaugų teikėjas.

Mažos arba pradedančios veiklą įmonės turi valdyti savo augimą, kad būtų išvengta sutrikimų, kurie verslą gali sustabdyti. Pavyzdžiui, darbuotojų duomenų, klientų įrašų ir gaminių vagystės gali sunaikinti mažą verslą, sugeneruoti didelių išlaidų ir sunaikinti klientų pasitikėjimą bei lojalumą. Ne kiekvieno verslo savininko politika apima duomenų pažeidimus ar kitus kibernetinius nuostolius. Mažos įmonės turėtų būti pasirengusios ieškoti draudimo produktų, kurie padėtų joms pasveikti, įskaitant tas, kurios padengia ištaisymo ir ieškinių išlaidas.

Augant mažoms įmonėms, jos gali padidinti turimą vietą ar įsigyti papildomai įrangos, kurti naujus produktus ar paslaugas arba išplėsti jų eksploatavimo ir paskirstymo būdus, todėl reikia periodiškai peržiūrėti savo politiką, kad įsitikintumėte, jog turite tinkamą aprėptį.Šį žingsnį lengva pamiršti sparčiai plėtojantis, tačiau nenorite sužinoti, kad viršijote savo aprėptį tik tada, kai jums to labiausiai reikia.

Būkite prisitaikantys

Vienas iš bruožų, kuriuos dažnai turi sėkmingi pradedantieji verslai, yra galimybė greitai pakeisti kryptis, atsižvelgiant į rinkos pokyčius. Lankstus požiūris į plėtrą tiek jūsų produkto, tiek įmonės atžvilgiu padės greičiau augti.

Leisdami sau greitai prisitaikyti ir keistis, galėsite išbandyti įvairius požiūrius į verslą ir sužinoti, kas veikia geriausiai. Tai leidžia nukristi (padaryti klaidą), atsistoti ir vėl eiti toliau.

Susikoncentruokite į savo klientų patirtį

Klientų suvokimas apie jūsų verslą tikrai gali sukurti arba sugadinti verslą. Pateikite kokybiškos patirties ir gaminių, bei greitai išgirsite pagyrimus socialinėje žiniasklaidoje jūsų atžvilgiu; sugadinkite tai, ir klientai dar greičiau tai praneš pasauliui. Spartus augimas priklauso nuo to, ar jūsų dabartiniai ir potencialūs klientai patenkinti savo patirtimi.

Palyginti su didelėmis įmonėmis, mažos įmonės yra veržlios ir dažnai geriau mato, numato ir reaguoja į klientų poreikius. Sėkmingiausios mažosios įmonės išnaudoja šį pranašumą, greičiau pateikdamos rinkai naujus ir novatoriškus produktus ir paslaugas bei plėtodamos ir puoselėdamos ilgalaikius santykius su klientais.

Ypač svarbu išklausyti į savo klientus ir suteikti jiems tai, ko jie nori. Įvairinkite savo pasiūlą, kad galėtumėte geriausiai patenkinti besikeičiančius klientų skonius. Atminkite, kad esate čia, norėdami aptarnauti klientą - todėl esate atviras verslui. Bendravimas su savo auditorija yra nepaprastai svarbus, tačiau asmeninis patyrimas gali sustiprinti ir sutvirtinti tuos santykius.

Investuokite į save

Ankstyvajame verslo etape greičiausiai pamatysite labai mažą pelno maržą (arba visai negausite pelno), todėl visi uždirbti pinigai turėtų būti nukreipti tiesiai į jūsų augimą.

Pradedančiojo verslą galimybė investuoti į save padeda paspartinti augimą. Tais pirmaisiais metais labai svarbu įsitikinti, kad nukreipiate visas įplaukas į įmonę. Labai svarbu investuoti anksti ir daug, kad greitai augtumėte.

Visada galvokite į priekį

Nors judrumas yra svarbi pradedančiojo savybė, versle dirbdami negalite per daug užsisvajoti. Kito veiksmo planavimas, net jei tai reiškia visų galimų scenarijų numatymą, yra geriausias būdas išlikti realybėje ir saugiam, vystantis jūsų verslui.

Nustatykite pamatą, plėtokite jį ir stebėkite, kaip jis auga. Jei atliksite pagrindinį darbą, kai patirsite augimą, prisitaikyti nebus taip sunku, nes sunkioji dalis jau padaryta.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais

Dar daugiau informacijos, patarimų ir straipsnių verslo bei verslumo tematika rasite mūsų tinklapio straipsnių skiltyje Verslas bei nuspaudę šią aktyvuotą nuorodą.