Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump: Doleris yra labai stiprus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-22 14:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30289


Doleris yra labai stiprus, FED turėtų sumažinti palūkanų normas, interviu CNBC sakė JAV prezidentas Donald Trump, dalyvaudamas pasaulio ekonomikos forume Davose. Ir jis paskelbė, kad po reikalų su Kinija atėjo laikas užisiimti Europa.

Donald Trump dar kartą skundėsi Amerikos Centriniu banku ir jo vadovu Jerome Powell.

„FED padidino palūkanų normą pernelyg greit ir nemažina jos per daug sparčiai. Dabar ją sumažino, bet per vėlai. Kitose šalyse jų palūkanų normos yra neigiamos, neigiamos pozityviąją prasme. Jie iš tikrųjų uždirba skolindamiesi pinigus“ - sakė jis.

„Mes esame pasaulio lyderiai. Mes turime dolerį, o doleris yra labai stiprus. Dėl FED mes mokame didesnes palūkanas nei kitos šalys. Jei mokėtume mažiau, grąžintume daug skolos“ - tikino JAV prezidentas.

Paklaustas, ar palūkanų normos yra tinkamo lygio, jis sakė, kad, jo nuomone, jos turėtų būti nuleistos, nes doleris yra „labai, labai stiprus“. Ir tai kenkia pramonei, nes jiems sunkiau parduoti prekes užsienyje, nes jos yra palyginti brangesnės.

„Susitarimas su Kinija mums puikus. Tai svarbu ir Kinijai, nes „nutrūko jų tiekimo grandinės“. Jie mūsų šalimi naudojosi 30 metų ir daugiau neketinau to leisti. Muitai vis dar yra nustatyti, todėl aš vis dar turiu tvirtą derybų poziciją. Ir taip, netrukus pradėsime derybas dėl antrojo etapo“ - sakė Donald Trump.

Jis pabrėžė, kad JAV santykiai su Kinija yra turbūt geriausi istorijoje, o jo asmeniniai santykiai su Xi, yra unikalūs. JAV prezidentas taip pat paskelbė apie derybas su Europa.

„Daugelį metų Europos Sąjunga naudojosi mūsų šalimi. Ir aš jiems pasakiau, kad tai negali tęstis. Pirmiausia norėjau baigti su Kinija. Aš nenorėjau tuo pačiu metu užsiimti Kinija ir Europa. Dabar Kinijos klausimas yra išspręstas, ir aš susitikau su naujaja Europos Komisijos vadove, o tai yra puiku. Turėjome puikų pokalbį. Bet aš sakiau: klausykite, jei mes kažko negausime, aš imsiuosi veiksmų - labai didelių muitų automobiliams ir kitiems dalykams, kurie mus pasiekia“ - tikino Donald Trump.

„Sakydamas tai aš nenoriu, kad mūsų auditorija nervuotųsi. Mes sudarysime sutartį, nes jie turi tai padaryti. Jie neturi pasirinkimo. Daugelį, daugelį metų turėjome didžiulį deficitą. Daugiau nei 150 milijardų dolerių su Europa. Jean-Claude buvo mano draugas, bet negalėjau su juo susitarti. Dabar mes imsimės Europos. Turėjau labai gerą pokalbį. Būčiau nustebęs, jei turėčiau įvesti muitus“ - apibendrino Amerikos prezidentas.