Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump: JAV turime ekonomikos bumą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-21 15:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30283


Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump šių metų ekonomikos forume Davose daugiausia gyrė šalies ekonominę sėkmę.

„Aš didžiuojuosi galėdamas pasakyti, kad JAV išgyvena ekonomikos pakilimą, kokio pasaulis dar niekada nebuvo matęs. Amerika auga, klesti ir laimi kaip niekad anksčiau“ - savo kalboje pasaulio ekonomikos forume Davose sakė JAV prezidentas Donald Trump. Kaip savo šalies sėkmės pavyzdžius jis nurodė neseniai pasirašytus prekybos susitarimus su Kinija, Kanada ir Meksika.

„Šios sutartys yra XXI amžiaus pavyzdys. Mes praradome 60 tūkstančių gamyklų ankstesnės administracijos metu, ir atgavome dvyliką tūkstančių man valdant“ - sakė jis, bei taip pat gyrėsi, kad po to, kai perėmė valdžią, Amerikoje buvo sukurta septyni milijonai darbo vietų, mažumų grupių ir moterų nedarbas taip pat mažėja, o darbuotojų atlyginimai auga.

Amerikos prezidentas tuo pačiu sakė, kad jo administracija sugebėjo panaikinti daugybę taisyklių, kurios kliudė ekonomikos augimui, ir paragino kitas šalis išlaisvinti piliečius nuo triuškinančios biurokratijos naštos.

Be to, Donald Trump savo kalbos metu eilinį kartą sukritikavo FED. Jis sakė, kad ekonomikos pakilimas įvyko nepaisant to, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas „per greitai kėlė palūkanų normas ir per lėtai jas mažino“.

JAV prezidentas taip pat atkreipė dėmesį į Brexit problemą, girdamas Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Boris Johnson ir užtikrindamas, kad jo šalis galėtų sudaryti didelę prekybos sutartį su Didžiąja Britanija. Jis be to paskelbė, kad netrukus prasidės derybos su Kinija dėl „antrojo etapo“ prekybos susitarimo.

„Mūsų santykiai su Kinija tikriausiai niekada nebuvo tokie geri kaip dabar“ - reziumavo Donald Trump.