Verslo ir rinkų naujienos » Investicinis bankas nudžiugino, akcijos pastebimai brangsta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-16 17:47.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30268


Amerikos investicinio banko Morgan Stanley veiklos rezultatai buvo pagerinti ir viršijo lūkesčius. Prasidėjus prekybos sesijai Niujorko biržoje šio banko akcijos pastebimai brangsta: Morgan Stanley 56,78 (7,25%).

Per praėjusį ketvirtį minimo banko grynasis pelnas siekė 2,305 mlrd. dolerių arba 1.3 dolerius akcijai, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 48 procentais daugiau. Tuo tarpu lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pelnas paaugo keturiais procentais.

Analitikai prognozavo, jog ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai tik 0,99 dolerius.

Morgan Stanley banko grynosios pajamos per paskutinį 2019 metų ketvirtį siekė 10,857 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 9,72 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos paaugo 27 procentais, o lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos pasistiebė aštuoniais procentais.

Banko pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais siekė 1.27 mlrd. dolerių, bei pašoko net 126 procentais, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 933.5 mln. dolerių, tuo tarpu pajamos iš prekybos akcijomis siekė 1.92 mlrd. dolerių, ir faktiškai nepakito, kai prognozuota, kad šis rodiklis sudarys vidutiniškai 1.93 mlrd. dolerių.

Bendrai per visus praėjusius metus Morgan Stanley pajamos siekė 41,419 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudarė 9,237 mlrd. dolerių. Palyginus su 2018 metais, pajamos paaugo trimis procentais, o grynasis pelnas - keturiais procentais.

Nuo šių metų pradžios šio banko rinkos vertė pakilo apie vienuolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - trisdešimt vienu procentu.


Morgan Stanley akcijų kaina pakilo virš prieš korekciją buvusios pasiektos viršūnės, tęsiasi augimo fazė po korekcijos, na o artimiausiais mėnesiais paaiškės, ar šis pakilimas yra tvarus.