Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2020-01-14 13:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30253


Akcijų rinkose kol kas didelių pokyčių nematyti. Investuotojų dėmesio centre - prasidedantis praėjusio ketvirčio
bendrovių rezultatų skelbimo sezonas. Šiandien juos skelbia didieji JAV bankai.

JAV akcijų indeksai vakar dar kartą pasiekė rekordines aukštumas. Geriausiai atrodė technologijų, nekilnojamo turto ir žaliavų sektoriai. Dėmesio centre pastarosiomis dienomis išlieka Kinijos ir JAV derybos. Jau rytoj Vašingtone turėtų būti pasirašyta pirma prekybos sandorio susitarimo dalis. JAV pagal susitarimą mažins tarifus tam tikroms Kinijoje pagamintoms prekėms, o Kinija turėtų padidinti įsigijimų žemės ūkio produktų iš JAV kiekį. Wall Street Journal praneša, kad JAV ir Kinija jau susitarė ir dėl tolimesnių sandorio dalių derybų. Vakar stipriai į viršų šoktelėjo automobilių gamintojos Tesla akcijos. Jų kaina pirmą kartą viršijo simbolinę 500 USD už akciją ribą. Investicijų bendrovės Oppenheimer analitikai padidino tikslinę rekomenduojamą Tesla akcijos kainą nuo 385 iki 612 USD. Pasak analitikų, didelės Tesla kompanijos ambicijos jau duoda vaisių ir pradeda kelti grėsmę tradicinėms transporto sektoriaus bendrovėms, kurios per lėtai reaguoja į rinkos pokyčius bei inovacijas. Šiandien prieš prasidedant oficialioms prekybos valandoms JAV biržose bus paskelbti svarbūs šalies infliacijos duomenys. Ekonomistai prognozuoja, kad praėjusį mėnesį, lyginant su lapkričiu, vartotojų kainų indekso augimas JAV siekė 0,2%. Metinis kainų prieaugis turėtų sudaryti 2,3%. Šiandieną galima laikyti oficialia praėjusio ketvirčio bendrovių rezultatų skelbimo diena. Rezultatais pasidalins didieji JAV bankai (J. P. Morgan, Citigroup, Wells Fargo). Rytoj juos skelbs Bank of America, Goldman Sachs, BlackRock. Ketvirtadienį galėsime įvertinti Morgan Stanley ir kitų kompanijų rezultatus. Visą išsamų praėjusio ketvirčio rezultatų skelbimo kalendorių rasite: Nuoroda

Europos akcijų indeksai kol kas nusidažę raudonai. Vietiniai investuotojai stebi įvykius už Atlanto ir laukia naujienų iš JAV ir Kinijos derybų. Svarbių makroekonomikos rodiklių regiono valstybės šiandien neskelbia, tad daugiau dėmesio teikiama naujienoms susijusioms su pavienėmis bendrovėmis. Pinga Suomijos telekomunikacijų kompanijos Nokia akcijos. Bendrovė pranešė, jog 2020 metais kaštų taupymo mastai turėtų sudaryti ne 700 mln. EUR, kaip buvo anksčiau planuota, o 500 mln. EUR. Nokia daugiau investicijų skirs 5G ryšio plėtrai. Per praėjusius metus Nokia akcijos atpigo 34,4%. Pinga Jungtinės Karalystės lažybų bendrovių (888 Holdings, William Hill, Flutter Enterntainment) vertybiniai popieriai. Šalies Lažybų Komisija pranešė, jog uždraus bendrovėms priimti klientų mokėjimus kredito kortelėmis. Pasak reguliatoriaus pateikiamos statistikos, daugiau nei 24 mln. Jungtinėje Karalystėje suaugusiųjų dalyvauja lažybose, iš jų 10,5 mln. - lažybose internetu. 800 tūkst. vartotojų naudoja kredito korteles dalyvaudami lažybose. Stipriau brangsta degalinių operatorės ir naftos perdirbimo kompanijos Neste akcijos. Banko USB analitikai pagerino savo rekomendaciją Neste atžvilgiu iš „neutrali“ į „pirkti“. Pasak analitikų, Europoje turėtų kilti dyzelino kainos, o tai augintų ir Neste rezultatus. To paties banko analitikai pasidalino akcijų įverčių skaičiavimais. Analitikai skaičiuoja, kad vertinant 2019 metų rezultatus, Europos regiono akcijų indekso Stoxx 600 pelno akcijai (P/E) santykis yra 16,3, o S&P 500 – 20,2. Tuo tarpu besivystančios rinkos šiuo atžvilgiu yra „pigesnės“. MSCI emerging-markets indekso P/E įvertis siekia 14.

Rytoj bus skelbiami Jungtinės Karalystės infliacijos rodikliai, taip pat JAV gamintojų kainų ir naftos atsargų pokyčiai. Ketvirtadienį bus paviešinta paskutinio ECB posėdžio ataskaita, JAV bus skelbiami mažmenininkų pardavimai, Filadelfijos gamybos sektoriaus indeksas, bedarbių paraiškos. Galiausiai savaitės pabaigoje Kinija viešins BVP rodiklį, JK skelbs mažmenininkų pardavimus, taip pat sužinosime keletą JAV nekilnojamojo turto rodiklių bei preliminarų Mičigano universiteto rengiamą vartotojų pasitikėjimo indeksą.