Verslo ir rinkų naujienos » Boeing problemos šiais metais gali sumažinti Amerikos BVP augimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-13 16:40.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30248


Jungtinių Amerikos Valstijų Iždo sekretorius Steve Mnuchin perspėjo, kad Boeing problemos gali 2020 metais šalies ekonomikos augimą sumažinti 0,5 procentinio punkto.

„Neabejotina, kad Boeing padėtis sumažins BVP rezultatą. Boeing yra vienas didžiausių eksportuotojų ir manau, kad dėl 737 MAX jis gali paveikti bendrąjį vidaus produktą iki penkiasdešimties bazinių punktų šiais metais“ - sakė Steve Mnuchin.

Tuo pačiu metu Jungtinių Amerikos Valstijų Iždo sekretorius teigė, kad šalies administracija šiais metais tikisi, jog didžiausia pasaulyje ekonomika augs 2,5 - 3 procentais.

„Manau, kad tai bus arčiau 2,5 procento įvertinus Boeing. Bet tai taip pat gali būti ir trys procentai. Neabejojama, kad naujas JAV prekybos susitarimas su Kanada ir Meksika bei susitarimas su Kinija žymiai padidins augimą“ - tikino Steve Mnuchin.

Boeing beveik metus sprendžia problemas susijusias su 737 MAX, t.y. geriausiai parduodamas bendrovės keleivinis lėktuvas. Tai įvyko po dviejų tokio tipo orlaivių katastrofų per penkis mėnesius ir įtarus, kad priežastis buvo projektavimo klaidos. Boeing 737 MAX skrydžių atnaujinimo data vis dar nežinoma.