Verslo ir rinkų naujienos » S&P500 šiais metais kris virš dešimties procentų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-13 15:18.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30247


Cantor Fitzgerald strategas Peter Cecchini mano, kad Amerikos akcijų rinka šiuo metu yra „juokingai aukštai“, ir tuo pačiu jis tikisi, kad ji šiais metais kris, taip pat, anot jo, sumažės JAV dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas dėl didėsiančios recesijos tikimybės 2020 metų pabaigoje.

Minimas specialistas kaip argumentus „meškiškiems“ lūkesčiams nurodo mažėjantį pinigų politikos efektyvumą, mažą tikimybę, kad artimiausiu metu atliks veiksmus JAV ir Europos Centriniai bankai, be to, Jungtinių Amerikos Valstijų ekonomikoje bus sukurtos „žemos kokybės“ darbo vietos, taip pat vis dar smilksta prekybos konfliktas. Jo manymu, JAV ekonomikos nuosmukis antroje metų pusėje yra „galimybė, kurią verta aptarti“.

„Rinkos atitrūko nuo pamatų“ - teigia Peter Cecchini, anot kurio jų dalyviai beveik visuotinai manė, kad pasaulinis augimas bus mažas.

Cantor Fitzgerald strategas prognozuoja, kad Amerikos akcijų rinkoje bus korekcija, kol nepagerės įmonių rezultatai ir tai po to persikels į akcijų kainų augimą. Peter Cecchini mano, kad S&P500 lygis ties 3300 punktų - tai yra „tolima galimybė“, dabartinė indekso vertė yra apie 3200 punktų o vertinimas yra „tiesiog juokingas“.

Jis nustatė tikslinį 2880 punktų S&P500 indekso lygį šių metų pabaigai. Penktadienio prekybą minimas indeksas baigė nusmukęs 0,29 procento iki 3265.35 punktų. Cantor Fitzgerald strategas Peter Cecchini taip pat prognozuoja, kad Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas šių metų pabaigoje, nuo dabartinio 1,86 procento lygio, sumažės iki 1,25 procento.