Straipsniai » Investavimo pagrindai » Baimė prekiavime / investavime - kodėl ji atsiranda, kaip pasireiškia ir kaip su ja kovoti

Pagrindinė baimės susijusios su prekiavimu / investavimu priežastis yra baimė prarasti savo pinigus. Ši baimė egzistuoja, nes naudojami pinigai yra svarbi mūsų namų ūkio biudžeto dalis.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-11 01:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30244


Prekiaujant / investuojant valiutų, akcijų ir kitose rinkose baimė bus vienas didžiausių iššūkių, su kuriuo turėsime susidurti. Jei negalėsime jos suvaldyti, anksčiau ar vėliau tai sukels skausmingus nuostolius.


Yra dvi pagrindinės baimės  prekiavime / investavime pasireiškimo priežastys:

Investuojame pinigus, kurie nėra skirti šiam tikslui (paprasčiau tariant, mes negalime jų prarasti)

Priežastis:

Pagrindinė baimės susijusios su prekiavimu / investavimu priežastis yra baimė prarasti savo pinigus. Ši baimė egzistuoja, nes naudojami pinigai yra svarbi mūsų namų ūkio biudžeto dalis, kurios negalime sau leisti prarasti. Ši situacija reiškia, kad nuo pat nuotykių su investicijomis pradžios mes bijosime, todėl mūsų sprendimai dėl investavimo /spekuliavimo dažnai gali būti nepagrįsti. Akivaizdu, kad nenorime prarasti pinigų, tačiau jei nepasirengsime įvairiems scenarijams (įskaitant visų lėšų praradimą), negalėsime laisvai investuoti / spekuliuoti.

Sprendimas:

Investuokite tik tas lėšas, kurias galite prarasti. Ką tai reiškia? Investuojate tik tuos pinigus, kurių bet koks praradimas nepakenks jūsų gyvenimui ir jo kokybei. Toks požiūris į šią problemą leis jums išlaikyti sveiką atstumą. Jūsų sprendimai nebebus grindžiami baime, o jūsų noru sudaryti gerą sandorį.


Nesugebame tinkamai atidaryti - valdyti pozicijos

Priežastis:

Pozicijos valdymo tema (atidarymas, jos dydžio nustatymas, „Stop Loss“ nustatymas ir galiausiai jos uždarymas) yra pagrindinis investavimo į valiutas arba spekuliavimo jomis klausimas. Jei nenustatysime aiškių su jo valdymu susijusių taisyklių, galime susidurti su nereikalingu baimės jausmu. Labai dažnai, turėdami nedidelį depozitą, atidarome didesnio dydžio sandorius, nei turėtume, norėdami pasiekti didelį pelną. Paprastai mes tiesiog esame godūs ir nekantrūs. Mes rizikuojame per daug ir kai kaina - kursas nukrypsta ne į mūsų norimą pusę, mes pradedame nerimauti ir kaskart žiūrime į grafiko langą, ar kartais kaina - kursas per tą minutę jau neapsisuko. Ilgainiui šis požiūris mus paprasčiausiai pribaigs. Atidarydami neproporcingai didelę poziciją mūsų depozito atžvilgiu ir neapsidrausdami savęs „Stop Loss“ pavedimu, praktiškai rizikuojame visais savo pinigais.

Sprendimas:

Sprendimas yra gana paprastas. Mes atidarome pozicijas VISADA proporcingas mūsų įnašui - depozitui (vertė procentais). Pavyzdžiui, mes nusistatome, kad vienos pozicijos atveju nerizikuojame daugiau kaip trimis procentais savo kapitalo. Tai reiškia, kad pozicijos dydis ir atitolintas „Stop Loss“ turi sudaryti trys procentus mūsų kapitalo. Toks mūsų pozicijos valdymas leis ramiai miegoti, kai platforma neveikia, t.y. yra išjungta.


Raktas į sėkmingą investavimą valiutų, akcijų ar kitose rinkose yra tinkamas pasirengimas ir apsaugojimas nuo bet kokio atsitiktinumo. Baimė yra viena žalingiausių emocijų. Tai mus paralyžiuoja ir nesugebame priimti racionalių sprendimų. Štai kodėl taip svarbu prieš pradedant investavimą / spekuliavimą visiškai ją kontroliuoti.

Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais