Verslo ir rinkų naujienos » Beveik 40 procentų JAV biržų bendrovių - nuostolingos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-10 14:13.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30241


Amerikos akcijų rinka šturmuoja vis naujus rekordinius lygius, o tuo tarpu net apie keturiasdešimt procentų biržoje kotiruojamų įmonių patiria nuostolius, praneša The Wall Street Journal leidinys.

Laikraštyje pateikiami Tesla, kurios vertė pernai išaugo dvigubai, ir General Electric koncerno, kurio akcijos per dvyliką mėnesių pabrango keturiasdešimt keturiais procentais, pavyzdžiai.

The Wall Street Journal leidinys nurodo, kad tai yra dvi daugiausiai įvertintos ir kartu generuojančius nuostolius bendrovės Jungtinių Amerikos Valstijų akcijų rinkoje.

Minimame leidinyje pažymima, kad per pastaruosius dvyliką mėnesių nuostolius patiriančių Amerikos bendrovių procentinė dalis padidėjo net iki beveik keturiasdešimties procentų, o tai didžiausias rodiklis nuo pat praėjusio amžiaus devyniasdešimtųjų pabaigos recesijos laikotarpio.

Tuo tarpu Jungtinėse Amerikos Valstijose pastaraisiais metais nebuvo nuosmukio, o akcijų rinkos indeksai yra rekordiškai aukštai arba beveik rekordiniai, atkreipia dėmesį The Wall Street Journal leidinys.