Verslo ir rinkų naujienos » FED politika yra tinkamoje vietoje ir adekvati


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-09 18:24.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30238


Amerikos Federalinio Rezervų banko viceprezidentas Richard Clarida mano, kad JAV pinigų politika yra tinkamoje vietoje ir adekvati spartaus augimo, stabilių kainų bei stiprios darbo rinkos sąlygoms.

„Pinigų politika yra tinkama ir turėtų toliau palaikyti tvarų augimą, stiprią darbo rinką ir infliaciją, artimą mūsų simetriškam dviejų procentų tikslui“ - sakė pareigūnas bei pridūrė, kad jei yra veiksnių, kurie ateityje lems reikšmingą FED prognozių pakartotinį vertinimą, pinigų institucijos atitinkamai sureaguos.

Amerikos Centrinio banko atstovai paskutinio posėdžio metu gruodį paliko bazinę palūkanų normą nepakeistą, kai prieš tai ji tris kartus iš eilės buvo sumažinta. Richard Clarida apibūdino mažinimus kaip įvykdytus „tinkamu metu“.

Monetarinės politikos vykdytojai gruodį pareiškė, kad kurį laiką susilaikys nuo savo politikos keitimo, tuo pačiu turint omenyje ir prezidento rinkimus. Po šios deklaracijos investuotojai nemato šansų, kad per ateinančius šešis mėnesius sulauksime palūkanų kirpimo.Naujausi Richard Clarida komentarai rodo, kad FED pareigūnai nemato poreikio artimiausiu metu keisti bazinę palūkanų normą.

„JAV ekonomika pradeda 2020 metus geroje padėtyje. Nedarbo lygis išliko žemiausias per 50 metų, infliacija artima dviejų procentų tikslui, tuo tarpu bendrasis vidaus produktas padidėjo solidžiai“ - reziumavo Amerikos Federalinio Rezervų banko viceprezidentas Richard Clarida.