Verslo ir rinkų naujienos » Už auksą mokama daugiausia nuo pat 2013 metų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-06 17:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30219


Aukso kaina šiandien biržoje dar labiau pakilo ir pasiekė aukščiausią lygį nuo pat 2013 metų, nes įtampa Vidurio Rytuose padidino šio metalo paklausą.

Tuo tarpu investicinio banko Goldman Sachs Group specialistai mato dar daugiau erdvės šio vertingojo metalo brangimui. Jų manymu, kai kyla įtampa, auksas gali pabrangti labiau nei nafta.

„Istorija rodo, kad daugeliu atvejų auksas greičiausiai smarkiai pakils virš dabartinio lygio. Tai atitinka mūsų ankstesnius tyrimus, kurie rodo, kad aukso pirkimas yra geresnė apsauga nuo tokios geopolitinės rizikos“ - teigė analitikai Jeffrey Currie ir Damien Courvalin.

Šiandien vienu metu biržoje aukso kaina buvo pakilusi virš dviejų procentų iki 1588.13 dolerių už Trojos unciją, kas yra aukščiausias lygis nuo pat 2013 metų balandžio mėnesio. Tuo tarpu artėjant vakarui už Trojos unciją aukso mokėta po 1574.36 dolerius, arba apie du procentus daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

UBS Group bei ABN Amro Bank bankų analitikai mano, kad jei įtampa dar padidės, aukso kaina gali pasiekti 1600 dolerių už Trojos unciją lygį.

Pastaruoju metu buvusio augimo metu aukso kaina šoktelėjo į labiausiai perpirktą lygį per pastaruosius du dešimtmečius.
Nors tolesnis eskalavimas gali paskatinti didesnį kainų augimą, kyla pavojus aukso rinkai, nes likvidumas grįžta į rinką po Naujųjų metų pertraukos, atkreipė dėmesį ABN Amro strategė Georgette Boele.

„Investuotojai grįžo iš atostogų ir pamatė 100 dolerių didesnę aukso kainą, palyginti su tuo metu, kai jie pasitraukė. Kai kurie jį nusipirko panikuodami, o kiti, kurie jau laiko auksą, tikriausiai lauks ir stebės“ - sakė ji.