Verslo ir rinkų naujienos » Tesla jau trejete


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-01-02 14:28.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30205


Žinoma Amerikos elektromobilių gamintoja Tesla šiuo metu jau yra trečia pagal dydį automobilių gamintoja pagal rinkos kapitalizaciją.

Dar viena Elon Musk sėkmė Kinijoje. Vietinė Tesla gamykla gavo paskolas, apie kurias kitos JAV įmonės gali tik pasvajoti, o startavę elektromobilių pardavimai Kinijos rinkoje buvo atleisti nuo dešimties procentų mokesčio už naujo automobilio įsigijimą.

Tesla akcijos pabrango tiek, kad bendrovė pagal kapitalizaciją arba rinkos vertę, kuri jau siekia septyniasdešimt septynis milijardus dolerių, tapo trečia tarp automobilių gamintojų.

Iki lyderiaujančios Toyota bendrovės, kurios kapitalizacija siekia 230 milijardų dolerių , Elon Musk kompanijai trūksta daug, tačiau iki antros pozicijos šiame reitinge, t.y. Volkswagen - nedaug, nes šio Vokietijos automobilių gamintojo kapitalizacija siekia 98 milijardus dolerių.

Tesla bendrovei savo automobilių pardavimų prasme sekasi šiek tiek prasčiau. Toyota su 10,6 milijono parduotų automobilių atsilieka tik nuo Volkswagen (10,9 milijono), kai Tesla pardavė tik 346 tūkstančius automobilių.

Per praėjusius metus Tesla akcijos pabrango 25,7 procento, Toyota - 24,6 procento, o Volkswagen rinkos vertė pakilo 31,2 procento.