Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2019-12-09 16:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30131


JAV akcijų indeksų ateities sandoriai raudonuoja. Daugiau nei 60% vienu metu krito Tullow Oil akcijų kaina, nuvylė Kinijos duomenys.

JAV akcijų penktadienio sesiją užbaigė fiksuodami nemenkus prieaugius. Lūkesčius gerokai pranoko darbo rinkos rodikliai. Paskelbta, jog lapkričio mėnesį buvo sukurta net 266 tūkst. naujų darbo vietų, kuomet prognozuota, kad skaičius sieks 181 tūkst. Nedarbo lygis šalyje smuko nuo 3,6% spalį iki 3,5% praėjusį mėnesį. Bendrai per praėjusią savaitę Dow Jones ir Nasdaq smuktelėjo po 0,1%, o S&P 500 prieaugis sudarė 0,2%. Šiandien JAV akcijų indeksų ateities sandoriai raudonuoja. Nuvylė Kinijos duomenys. Šalies eksporto apimtys lapkritį smuko ketvirtą mėnesį iš eilės. Rinkos dalyviai toliau seka naujienas dėl vykstančių derybų tarp JAV ir Kinijos. Gruodžio 15 dieną turi įsigalioti JAV tarifai importui iš Kinijos, į apmokestinamų prekių sąrašus įtrauktos ir tokios prekės kaip mobilieji telefonai bei žaislai. Šią savaitę dėmesys taip pat bus kreipiamas į FED posėdį. Tiesa, prognozuojama, kad palūkanų normos šį kartą nebus keičiamos ir liks 1,5 - 1,75% rėžyje.

Europos akcijų rinkos šiandien vyrauja daugiau raudonos spalvos. Svarbių makroekonominių rodiklių neskelbiama, tad daugiausiai dėmesio investuotojai skiria su pavienėmis įmonėmis susijusiais įvykiais. Daugiau nei 60% vienu metu žemyn smigo Londono biržoje listinguotos energetikos bendrovės Tullow Oil vertybinių popierių kaina. Kompanija atnaujino prognozes dėl naftos gavybos šiais ir kitais metais. Tullow Oil tikisi, kad šių metų naftos gavyba vidutiniškai sudarys 87 tūkst. barelių per dieną, o kitai metais kris iki 70 – 80 tūkst. Taip pat paskelbta, jog iš bendrovės vadovo pareigų atsistatydino P. McDade. Be to, įmonė sumažins mokamus dividendus. Tullow Oil akcijos šiais metais iki šiandienos kritimo jau buvo atpigusios 21%. Prancūzijos farmacijos gigantė Sanofi pranešė, jog įsigis likusį laisvą JAV biotechnologijų kompanijos Synthorx akcijų paketą. Už vieną akciją turėtų būti sumokėta 68 USD. Tokiu atveju bendra Synthorx vertė siektų 2,5 mlrd. USD. Penktadienį biržos uždarymo metu už vieną akciją buvo mokėta 25,03 USD. Sanofi šiuo įsigijimu plečia savo užimamą rinkos dalį onkologinių lygų gydyme. Į viršų stipriau šoktelėjo didžiausio Jungtinės Karalystės prekybos tinklo Tesco vertybinių popierių kaina. Pasirodė pranešimai, jog bendrovė planuoja parduoti savo verslo dalį vykdomą Tailando ir Malaizijos rinkose. Sunday Times skelbia, jog verslų kaina šiose rinkose galėtų siekti apie 9 mlrd. USD. Tai siektų beveik 20 metinių šių metų veiklos pelnų. Veiklos pelno maržos Tailando ir Malaizijos rinkose yra kone dvigubai aukštesnės nei Jungtinėje Karalystėje. Tesco akcijų kaina nuo metų pradžios iki šiandien yra išaugusi kiek daugiau nei 22%.

Rytoj bus skelbiamas Vokietijos ZEW ekonomikos lūkesčių indeksas, taip pat Jungtinės Karalystės BVP ir gamybos sektoriaus indeksas. Trečiadienį daugiausiai dėmesio sulauks FED sprendimas dėl palūkanų, be to pasirodys JAV infliacijos duomenys. Ketvirtadienį dėl palūkanų spręs Europos ir Šveicarijos centriniai bankai. Be to, JAV skelbs gamintojų kainų indeksus. Galiausiai savaitės pabaigoje daugiausiai dėmesio sulauks JAV mažmenininkų pardavimai.