Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2019-12-04 16:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30114


Investuotojai toliau seka pranešimus dėl JAV ir Kinijos derybų. Ruošiamasi rytoj prasidėsiančiam OPEC kartelio susitikimui - stipriau brangsta nafta.

JAV akcijų indeksai vakar dar kartą kiek stipriau krito. Tuo tarpu šiandien situacija priešinga. Rinkos žaliuoja. Investuotojų kantrybę vis bando naujienos dėl derybų tarp JAV ir Kinijos eigos. D. Trumpas dar prieš keletą dienų teigė, jog susitarimas gali būti nukeltas iki kol pasibaigs JAV prezidento rinkimai kitais metais, o šiandien žiniasklaidoje jau skelbiama, jog šalys artėja prie pirmos susitarimo dalies finalizavimo. Kas dieną besikeičiančios antraštės jau turėtų tapti įprastos, visgi tik pasirodžiusius D. Trumpo arba Kinijos komentarams, rinkose stebimi didesni nei įprasta sujudimai. Nemažai dėmesio sulaukė ir analitikos bendrovės ADP paskelbta prognozė dėl lapkritį JAV sukurtų darbo vietų. Remiantis paskelbta informacija, naujų darbo vietų skaičius, išskyrus žemės ir valstybinį sektorius, siekė vos 67 tūkst. Spalį naujų darbo vietų skaičius buvo beveik dvigubai didesnis. Savaitės pabaigoje bus skelbiami ir oficialūs duomenys. Aktyviau prekiaujama Tesla akcijomis. Bankinės grupės Citi analitikai padidino savo rekomenduojamą tikslinę Tesla akcijos kainą nuo 191 USD iki 222 USD. Įdomu tai, kad net ir padidinus, analitikų rekomendacinė kaina yra gerokai žemesnė nei esama rinkoje. Vakar biržos uždarymo metu už vieną Tesla akciją buvo mokėta 336,20 USD. Pinga maisto ir užkandžių gamintojos Campbell Soup akcijos. Bendrovė paskelbė praėjusio ketvirčio rezultatus ir atnaujino metines prognozes. Kompanija uždirbo 166 mln. USD pelno ir sugeneravo 2,18 mlrd. USD pajamų. Pakoreguotas pelnas akcijai sudarė 0,78 USD ir buvo 0,07 USD didesnis nei prognozuota. Analitikai tikėjosi 0,71 USD pelno ir 2,19 mlrd. USD pajamų. Bendrovė prognozuoja, kad per 2020 finansinius metus pajamų augimas sieks apie 1% (prieš tai prognozuota 1 – 3%), o pakoreguotas pelnas akcijai sudarys 2,5 – 2,55 USD. Campbell Soup akcijos šiandien pinga, tačiau nuo metų pradžios iki šiandien jau buvo pabrangusios 44,2%.

Europos akcijų indeksai šiandien žaliuoja. Investuotojai pozityviai sutiko naujienas dėl derybų eigos tarp JAV ir Kinijos. Taip pat iš dalies pradžiugino paskelbti galutiniai euro zonos bei didžiųjų jos narių paslaugų sektorių pirkimo vadybininkų indeksų praėjusio mėnesio rezultatai. Ispanijoje, Vokietijoje ir bendrai euro zonoje indeksų reikšmės pranoko lūkesčius ir, lyginant su spaliu, ūgtelėjo. Indeksų reikšmės išliko didesnės nei 50 punktų riba, o tai indikuoja apie paslaugų sektoriaus plėtrą. Stipriau brangsta vieno didžiausių kino teatrų tinklo pasaulyje valdytojos Cineworld Group akcijos. Investicinės firmos Jefferies analitikai kompanijos akcijoms suteikė reitingą „pirkti“. Pasak analitikų, bendrovės akcijų kaina perdėtai kritusi. Nuo metų pradžios Cineworld vertybiniai popieriai yra atpigę 24,8%. Į Vieną pradeda rinktis naftą eksportuojančių šalių kartelių OPEC ir jo sąjungininkių valstybių atstovai. Rytoj oficialiai prasidės dvi dienas truksiantis kartelio susitikimas. Žiniasklaidoje jau skelbiama, jog kartelis turėtų pernelyg nekeisti dabartinės politikos ir pratęsti galiojantį susitarimą dėl naftos gavybos ribojimo. Kalbama, kad jis galėtų būti pratęstas iki kitų metų pabaigos. Dabartiniame susitarime, kuris pasiektas praėjusių metų spalį yra numatyta bendrai mažinti gavybą 1,2 mln. barelių per dieną. Šių metų liepą susitarimas buvo pratęstas iki 2020 metų balandžio.

Šiandien sprendimą dėl palūkanų priims Kanados centrinis bankas. Taip pat bus skelbiami JAV, Kinijos ir Europos valstybių ne gamybos bei paslaugų sektorių pirkimo vadybininkų indeksai. Galėsime įvertinti ir JAV naftos atsargų pokyčius bei prognozę dėl šalyje praėjusį mėnesį sukurtų naujų darbo vietų. Ketvirtadienį bus skelbiami euro zonos mažmenininkų pardavimai, JAV bedarbių paraiškos. Galiausiai savaitės pabaigoje daugiausiai dėmesio svarbūs JAV darbo rinkos duomenys kartu su Mičigano universiteto rengiamu šalies vartotojų pasitikėjimo indeksu.