Verslo ir rinkų naujienos » Louis Vuitton savininkas gali tapti turtingiausiu pasaulyje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-11-26 15:47.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30079


LVMH koncerno prezidentas Bernard Arnault netrukus gali tapti turtingiausiu žmogumi šioje žemėje. Jis jau pakilo į antrą vietą milijardierių sąraše.

Jo kontroliuojama Prancūzijos prabangos prekių grupė už 16,2 milijardo JAV dolerių perims Amerikos juvelyrikos kompaniją Tiffany & Co.

Šis įsigijimas gali lemti, jog Bernard Arnault ir jo šeimos kontroliuojamo 47 procentų LVMH akcijų paketo vertė gali ūgtelėti, o tai galėtų Bernard Arnault kilstelti į pirmąją vietą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše.

Po pasirodžiusios informacijos apie sėkmingas derybas su Tiffany, LVMH akcijos šiandien brangsta virš vieno procento, o dėl to Bernard Arnault valdomų aktyvų vertė išaugo iki 107,5 milijardo dolerių. Tai yra šiek tiek daugiau nei dabartinis Bill Gates turtas, kurio vertė - 107 milijardai dolerių. Jam trūksta „vos“ kelių milijardų dolerių iki reitingo lyderio Jeff Bezos, kuris yra Amazon prezidentas ir akcininkas, o jo aktyvai vertinami 110,5 milijardo dolerių.

Remiantis šiais metais paskelbta Deloitte analize, LVMH prekės ženklai yra geriausiai parduodami prabangos gaminiai. Tačiau papuošalų ir laikrodžių pardavimai sudaro tik devynis procentus visų įmonės pajamų ir tikimasi, kad tai pasikeis po Tiffany įsigijimo.

„Tiffany pirkimas sustiprins LVMH pozicijas prabangių papuošalų srityje ir padidins grupės buvimą JAV“ - rašoma  prancūzų grupės pranešime.