Keli būdai atsipalaiduoti nuo finansų rinkų

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Straipsnyje rasite penkis atsipalaidavimo metodus, kurie padės sumažinti stresą ir nuovargį po ilgos dienos prekiaujant finansų rinkoje.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-09 01:43 Komentarai: (4)
Daugelis finansų rinkos dalyvių baiminasi, nerimauja dėl gero rezultato, t.y., stabilios grąžos normos finansų rinkose. Ši būsena dažniausiai atsiranda po kelių klaidingų sandorių, kai rinkoje yra stipri augimo ar kritimo tendencija, o mes atkakliai laikomės priešingų trendui pozicijų.

Daugelis prekybininkų psichologinius aspektus laiko vienais iš svarbiausių, kai reikia investuoti Forex rinkoje ar tradicinėje vertybinių popierių biržoje. Investavimo psichologija reiškia proto ir emocijų būseną, kuri mus lydi sudarant sandorį. Nors savidisciplina ir tinkamas rizikos valdymas gali padėti sumažinti baimę dėl prekybos rezultato, jų sėkmingam naudojimui reikia daugiau pastangų ir įdirbio. Ką daryti, jei norime vaistų dabar?

Greičiausia priemonė tokiu atveju yra atsipalaidavimas. Ypač prekyboje, kur galimybė greitai atsipalaiduoti yra labai naudinga. Rinka veikia 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, tuo tarpu žmogus negali dirbti pagal tokį grafiką. Atsipalaidavimas gali padėti emociškai atsiriboti nuo rinkos, visą laiką išlaikyti sveiką protą ir užmegzti sveikus santykius su prekyba. Žemiau rasite penkis atsipalaidavimo metodus, kurie padės sumažinti stresą ir nuovargį po ilgos dienos rinkoje.


Karšta vonia arba dušas

Karšta vonia ar dušas, ypač prieš miegą, tikrai gali būti žodžio atsipalaiduoti sinonimas. Pasinardinimas į karštą vandenį ne tik palengvina įtampą ir skausmą, bet ir padidina hormono oksitocino kiekį kraujyje ir taip sumažina streso simptomus. Jei savijauta toli gražu nėra ideali, karšta vonia gali natūraliai ją pagerinti, kartu sustiprindama imunitetą ir užkirsdama kelią peršalimui.

Fizinės pastangos

Nors mankšta yra fizinio streso forma, ji labai prisideda prie sveikatos ir savijautos gerinimo. Daugelis iš mūsų skiria nepakankamai laiko treniruotėms, ypač kai orientuojamės į prekybą ir uždarbį. Jėgos treniruotės, bėgimas ar plaukimas yra puikios pastangos padidinti jūsų širdies ritmą, pagreitinti medžiagų apykaitą ir pagerinti nuotaiką. Tokios, kaip ir kitos pastangos sumažina nerimą ir užkerta kelią depresijai, o tai patvirtinta daugelyje mokslinių tyrimų. Todėl mankšta yra puikus būdas sumažinti stresą.

Kontaktas su gamta

Kaip matote, daugelis atsipalaidavimo metodų apima išėjimą už namų ribų. Kai visą dieną sėdime už kompiuterio ekrano, nėra geresnio sprendimo nei išeiti kur nors iš namų. Galite keliauti į kalnus, mišką, paplūdimį, prie ežero ar jūros arba tiesiog mėgautis geru oru (jei jis yra) ir atsipalaiduoti. Nesvarbu, ar einate prie vandens, vaikščiojate ar dirbate sode, grynas oras neįkainojamai veikia smegenų darbą ir savijautą.

Susiraskite gyvūną

Nors tai skamba absurdiškai, moksliniai tyrimai rodo, kad žmonės, kuriuos lydi gyvūnas, pavyzdžiui, šuo ar katė, dažnai patiria mažesnį spaudimą ir yra atsipalaidavę. Gyvūnai, be abejo, gali suteikti malonumo ir komforto jausmą, jei tik turite pakankamai laiko jais pasirūpinti. Bet net jei jūs neturite pakankamai laiko rūpintis šunimi, galite pagalvoti apie nedidelį akvariumą. Net kelios plaukiojančios žuvys gali žymiai sumažinti streso lygį. Amerikiečiai netgi turi specialų pavadinimą akvariumo terapijai, kuris, pasak daugelio, daro labai teigiamą poveikį sveikatai.

Skirkite šiek tiek laiko apmąstymams

Jei norite būti panašūs į Warren Buffett, kurį daugelis pripažįsta geriausiu investuotoju pasaulyje, turėtumėte apsvarstyti galimybę dalį savo laiko dienos metu skirti vien apmąstymams ir apsvarstymams. Warren Buffett teigimu, aštuoniasdešimt procentų savo darbo dienos jis daugiausia skiria knygų skaitymui ir mąstymui. Nors nerekomenduojama iš viso atsisakyti elektroninių laiko absorberių, pavyzdžiui, išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio, dalį dienos reikėtų skirti tik mūsų tyliajam apmąstymui. Toks laisvalaikis leis jums įgauti sveikesnį požiūrį į prekybą ar verslą ir palengvins galimybę būti ramiems kiekvienoje situacijoje. Apie ką galvoti? Mintys turėtų būti sutelktos į savo, kaip į prekiautojo tobulėjimą ir veiksmus, kurių imsitės ateityje. Apmąstymai dienos metu leis įvertinti tai, kas jau pasiekta, ir susikoncentruoti į savo tikslus. Apmąstymų akimirka taip pat leidžia atsipalaiduoti ir išfiltruoti netinkamas - pašalines mintis.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais
 
1.   Parašė C#   2019-11-09 16:05  

Pipec, o tai kad galima uzeit i traders.lt "Acipalaidavimui" tema, arba "Pafilosofuokim" ir bus atpalaidavimas pagal pilna programa, tai sita ir uzmirsot idet. Turi but Nr.1 irasyta vietoje vonios.

Dar neblogai atpalaiduoja seksas, galima samdytis luxury mergaites uz tradinime igytus pinigus.

Prastas sarasas, oj prastas...

 
2.   Parašė Tonis   2019-11-10 15:35  

Parašė C# SUPER Baltasis

 
3.   Parašė lorpak   2019-11-11 14:50  

Saldi porelė....
Jūsų pasilinksminimai pagal pilną programą buvo panaikinti.......O už luxury mergiočių glamžymą gali grėsti baudžiamoji atsakomybė...UPS....

 
4.   Parašė Tonis   2019-11-12 17:09  

lorpak... savo puikybe jau prisišaukei vėžį. Kokį ? - dar nežinau. Gal krūties, gal burnos, gal gimdos kaklelio, gal kiaušidžių... Laikas parodys. Tave teis Dievas Tėvas - Mano Tėvas.