Verslo ir rinkų naujienos » Pasaulis išprotėjo, turėdamas tiek daug nemokamų pinigų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-11-08 16:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30005


Žinomas investuotojas ir aktyvų valdytojas Ray Dalio pasidalino mintimis apie laisvų pinigų pasaulio ekonomikoje paradoksą, ir pareiškė, jog pasaulis išprotėjo ir sistema sugedo.

„Tuo pat metu, kai pinigai yra iš esmės nemokami tiems, kas turi pinigų bei kreditingumą, pinigų ir kreditingumo neturintiems žmonėms tai iš esmės nėra prieinama, o tai prisideda prie didėjančių turtų, galimybių ir politinių atotrūkių“ - parašė investicijų valdymo įmonės Bridgewater Associates įkūrėjas ir milijonierius.

Jo teigimu, ekonominė nelygybė tapo nacionaline ekstremalia situacija.

„Kai kuriais atvejais rizikos kapitalo investuotojai meta pinigus pradedantiesiems verslams, kurie nenori daugiau pinigų, nes jau turi daugiau nei pakankamai, tačiau investuotojai grasina pakenkti šioms įmonėms, jie teigia, kad suteiks didžiulę paramą startuolių konkurentams, jei jie neims pinigų“ - pateikė pavyzdį Ray Dalio.

„Visa ši dinamika, kai patikimi finansai yra išmetami pro langą, tęsis ir greičiausiai paspartės, ypač rezervų valiutų šalyse ir su jų valiutomis“ - mano jis.

„Turtingi kapitalistai vis dažniau kelsis į vietas, kuriose turto atotrūkis ir konfliktai nėra tokie dideli, o vyriausybių pareigūnai, prarandantys šiuos didelius mokesčių mokėtojus, vis dažniau bandys ieškoti būdų, kaip juos sulaikyti“ - teigė minimas milijardierius.

„Sistema, leidžianti kapitalizmui gerai veikti daugelio žmonių atžvilgiu, yra sulaužyta“ - reziumavo Ray Dalio.