Verslo ir rinkų naujienos » FED atstovas nemato poreikio toliau švelninti pinigų politiką


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-11-07 13:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29999


JAV ekonomikai sekasi gana gerai ir yra tikimybė, kad Centriniam bankui nebereikės imtis papildomų palengvinimo veiksmų, sakė FED Čikagos padalinio vadovas Charles Evans.

„Nematau reikalo toliau mažinti, tačiau pamatysime, kokie bus duomenys“ - tikino jis.

Ateities sandorių rinkos dalyviai tikisi, kad bazinė palūkanų norma per metus bus sumažinta tik vieną kartą. Tačiau daugelis ekonomistų mano, kad vis dar išlieka reikšmingas ekonomikos augimo sulėtėjimo per ateinančius kelis ketvirčius pavojus, dėl kurio Amerikos Centrinis bankas gali būti priverstas kelis kartus sušvelninti savo vykdomą monetarinę politiką.

FED Čikagos padalinio vadovas Charles Evans, kuris šiais metais turi balsavimo teisę sprendžiant dėl bazinės palūkanų normos šalyje, optimistiškai vertina didžiausios pasaulyje ekonomikos būklę.

Jis pabrėžia, kad spalio mėnesio Amerikos darbo rinkos ataskaita buvo labai pozityvi ir ekonomika rodo atsparumą. Charles Evans teigė, kad norėtų matyti didesnę infliacijos ir verslo investicijų dinamiką. Jis taip pat pažymėjo, kad „puiki pagalba“ būtų netikrumo sumažinimas dėl tarptautinės prekybos.