Verslo ir rinkų naujienos » Per ateinančius šešis mėnesius obligacijos pigs, o akcijos - brangs


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-11-04 17:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29981


Po trečio šiais metais FED atlikto bazinės palūkanų normos sumažinimo, per artimiausius šešis mėnesius Amerikos dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas turėtų pakilti, o akcijos - pabrangti, prognozuoja JP Morgan Chase & Co. specialistai.

Banko strategai pabrėžia, kad rinkos reakcija į Amerikos Centrinio banko „apsidraudžiamąjį“ palūkanų sumažinimą yra panaši į praėjusio amžiaus devyniasdešimtųjų vidurį.

„Darant prielaidą, kad rinkos ir toliau imituoja vidutinio ciklo trajektoriją kaip buvo 1995 metais, tai reiškia vidutinį penkių procentų ar panašų akcijų kainų padidėjimą per ateinančius šešis mėnesius, labai didelį 100 punktų dešimties metų trukmės JAV obligacijų pajamingumo padidėjimą, JAV pajamingumo kreivės augimą, taip pat nedidelį dolerio ar kredito kainų skirtumo pasikeitimą“ - rašoma JP Morgan banko strategų ataskaitoje.

Kartu jie nustatė, kad scenarijus bus patvirtintas, jei JAV makroekonominis vaizdas atitiks vidutinio ciklo koregavimą, užimtumas ir vartotojų pasitikėjimas parodys atsparumą ir jei sulauksime pagerėjimo pramonės sektoriuje. Taip pat reikia, kad pasikeistų individualių investuotojų obligacijų fondo vienetų pirkimo ir akcijų fondo vienetų pardavimo tendenciją.