Verslo ir rinkų naujienos » Baigiantis savaitei, investuotojai turėjo ne vieną priežastį džiaugtis


Autorius: SEB bankas, Parašyta: 2019-11-04 10:47.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29976


JAV akcijų indeksai – naujose aukštumose, šalies darbo rinka išlieka stiprios būklės. JAV akcijų biržose penktadienį dominavo pirkėjai („S&P 500“ +0,97 proc., „Dow Jones“ +1,11 proc., NASDAQ +1,13 proc.), investuotojams tikinis, kad esant gerai situacijai šalies darbo rinkoje, vartojimas išliks stabiliu ekonomikos augimo ramsčiu.

Naujų darbo vietų spalį sukurta 128 tūkst. – 43 tūkst. daugiau, negu prognozuota. Nedarbo lygis, kaip ir tikėtasi, liko 3,6 proc., darbo užmokesčio metinis augimo tempas (3 proc.) taip pat atitiko lūkesčius. Optimizmą rinkoje paskatino ir Kinijos Prekybos ministerijos pranešimas, kad derybose su JAV dėl prekybos sąlygų pasiektas principinis sutarimas.

JAV prekybos sekretorius W. Ross užsiminė, kad JAV bendrovėms netrukus gali būti suteiktos licencijos parduoti produkciją „Huawei Technologies“. Ketvirčio finansinių rezultatų sezonui persiritus į antrą pusę, penktadienį geresni, negu prognozuota, buvo „Exxon Mobil“ (+3,00 proc.), rezultatai.

„Brent“ tipo naftos kaina pakilo 2,42 proc. (iki 61,69 JAV dolerio už barelį), bet savaitinis pokytis vis tiek liko neigiamas (0,53 proc.) dėl JAV gerokai išaugusių žaliavos atsargų.