Verslo ir rinkų naujienos » Smuktelėjo UBS veiklos rezultatai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-10-22 13:28.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29915


Didžiausias Šveicarijos bankas UBS šiandien pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo. Tai dalinai nutiko dėl nepalankių sąlygų rinkoje. Nepaisant to šiandieninės prekybos sesijos metu jo akcijos brangsta: UBS 11,61 (1,40%).

Per trečią šių metų ketvirtį šiam bankui pavyko uždirbti 1,051 mlrd. dolerių grynojo pelno. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas smuko šešiolika procentų, o lyginant su antru šių metų ketvirčiu, sumažėjo ketvirtadaliu.

Tuo tarpu UBS banko bendros pajamos atitinkamai smuktelėjo penkiais ir šešiais procentais iki 7,088 mlrd. dolerių.

Kaip skelbiama, veiklos rezultatų blogėjimą lėmė nepalanki padėtis rinkoje, dėl ko investicinės bankininkystės padalinio pelnas susitraukė net penkiasdešimt devyniais procentais.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių UBS banko grynasis pelnas sudaro 3,582 mlrd. dolerių, o veiklos pajamos siekia 21,838 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas krito 14,9 procento, o pajamos susitraukė šešiais.

Nuo šių metų pradžios UBS rinkos vertė krito apie septynis procentus, o per pastaruosius vienerius metus susitraukė virš penkiolikos procentų.