Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausias nuo pat birželio lėšų atsiėmimas iš JAV akcijų rinkoje investuojančių fondų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-10-11 16:26.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29875


Investment Company Institute paskelbti duomenys rodo, kad investuotojai praėjusią savaitę iš JAV akcijų rinkoje investuojančių savitarpio fondų ir biržoje prekiaujamų fondų, kuriuose laikomos vietinės akcijos, atsiėmė beveik 11,8 milijardo dolerių, nes didėja susirūpinimas dėl didžiausias pasaulyje ekonomikos perspektyvų.

Vien per pastarąsias dvi savaites investuotojai iš Amerikos akcijų fondų atsiėmė daugiau nei 28 milijardus dolerių. Tai yra didžiausias lėšų nutekėjimas nuo pat birželio pradžios.

Tuo tarpu nuo šių metų pradžios iš Amerikos akcijų rinkose investuojančių įvairių fondų bendrai jau atitraukti beveik 103 milijardų dolerių vertės pinigai.

Tuo pačiu metu investuotojai toliau domėjosi saugiomis obligacijomis, siųsdami į šią kategoriją investuojančius fondus dar 8,5 milijardo dolerių vertės lėšas. Iki šiol 2019 metais investuotojai į obligacijas nukreipė apie 327,5 milijardo JAV dolerių.

Pasaulio akcijų fondai per savaitę neteko šiek tiek daugiau nei 2 milijardų dolerių, ir tai jau buvo ketvirta savaitė iš eilės kai iš jų atsiimama daugiau lėšų nei investuojama naujų. Per šiuos metus investuotojai iš pasaulio akcijų fondų atsiėmė beveik 40 milijardų dolerių.