Vėl atmestas prašymas leisti įkurti bitkoino ETF

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-10-10 12:47 Komentarai: (4)
Amerikos vertybinių popierių ir biržos priežiūros komisija (SEC) dar kartą atmetė prašymą suteikti leidimą bitkoino pagrindu įsteigti ETF fondą.

Šįkart tokią paraišką pateikė Bitwise Asset Management ir NYSE Arca. Pateisindama sprendimą, Amerikos vertybinių popierių ir biržos priežiūros komisija paskelbė, jog tai neatitinka sukčiavimo prevencijos ir manipuliavimo rinka standartų.

SEC pabrėžė, kad jos nesutikimas nėra pagrįstas vertinimu, ar bitkoinas, ar apskritai blockchain technologija yra naudinga ar vertinga kaip naujovė ar investicija.

Matt Hougan iš Bitwise teigė, kad vertina kruopštų Amerikos vertybinių popierių ir biržos priežiūros komisijos vertinimą. Jis pabrėžė, kad pateiktas sprendimo pagrindimas palengvins tolesnes pastangas kuriant bitkoinu paremtą ETF fondą. Matt Hougan atskleidė, kad Bitwise planuoja kuo greičiau pateikti prašymą iš naujo.

Bitkoininis ETF leistų investuoti į populiariausią kriptovaliutą be poreikio tiesiogiai ją pirkti ir laikyti. Iki šiol SEC atsisakė sukurti tokį fondą, visada nurodydama sukčiavimo ir manipuliavimo riziką.
 
1.   Parašė kibiras   2019-10-10 13:20  

bijo

 
2.   Parašė shtudent   2019-10-10 15:34  

Visą žmonijos istoriją pinigų leidyba buvo valdančiųjų privilegija, o grupelė kompiuterastų nusprendė nulaužti pajamingiausią monopolį pasaulyje).

 
3.   Parašė es_ne   2019-10-10 19:26  

Taigi yra GBTC US

 
4.   Parašė youngcat   2019-10-10 20:31  

Grupele kompiuterastu nusprende staigiai praturteti, neisdege.