Verslo ir rinkų naujienos » J.Rogers nelaiko dolerio saugiu prieglobsčiu, tačiau laukia jo brangimo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-10-09 17:25.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29864


Legendinis investuotojas Jim Rogers sako, kad „pasmerkto“ dolerio pagrindai arba fundamentalūs rodikliai yra „siaubingi“, tačiau jis perka jį tam, kad būtų pasirengęs paskutiniam JAV valiutos raliui.

„Žmonės mano, kad JAV doleris yra saugus prieglobstis, bet taip nėra. Fundamentalūs rodikliai yra siaubingi“ - tikino jis.

„Niekas būdamas sveiko proto nepirks JAV dolerio, bet aš jo daug turiu…, nes aš nemastau teisingai. Aš manau, kad ir likęs pasaulis to neturi mintyse ir jie visi ketina jį pirkti“ - atskleidė Jim Rogers.

Jis prognozuoja, kad doleris ilgainiui taps pervertintas ir pavirs į burbulą, o tada investuotojas veteranas, kuris aštuntajame dešimtmetyje įkūrė „Quantum Fund“ su milijardieriumi George Soros, šią valiutą parduos.

„Man nelabai gerai sekasi nuspėti laiką rinkoje, tačiau tikėčiausi, kad tai įvyks per kitą neramumų periodą, kuris ateis per artimiausius dvejus ar trejus metus“ - tikino legendinis investuotojas.

Jis neturi daug vilčių dėl Amerikos ekonomikos, nes JAV yra „didžiausia skolininkė valstybė per visą pasaulio istoriją“, o tokios šalys kaip Kinija, Rusija ir Brazilija siekia alternatyvios tarptautinės valiutos.

Jim Rogers sako, kad pereis prie Kinijos renminbi ir (arba) aukso, kai pajus, kad tai jau baigėsi dolerio ralis. Be to, šiuo metu jis neturi jokių JAV akcijų.