Verslo ir rinkų naujienos » Geriausias ETF fondų laikotarpis nuo 2009 metų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-10-09 15:46.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29863


Didėjant pasaulinei įtampai bei esant akcijų rinkų sulėtėjimo ir nuosmukio požymiams, vis daugiau investuotojų nusprendžia investuoti į auksą.

Dalis vadinamosiose auksiniuose fonduose ETF, kuriais prekiaujama biržose, auga septyniolika dienų iš eilės. Tai ilgiausias toks laikotarpis nuo 2009 metų.

Remiantis naujausia Bloomberg agentūros ataskaita, bendras aukso kiekis „nupirktas“ per šiuos fondus, šiuo metu yra tik mažiau nei 35 tonomis mažesnis nei rekordiniais 2012 metais. Naujų lėšų įplaukos vyko net tuo metu, kai aukso kainos pastarosiomis savaitėmis bandė viršyti 1500 dolerių už unciją lygį.

Aukso kaina auga 2019 metais dėl JAV prekybos karo su Kinija, kuris kenkia pasauliniam augimui, be to, Centriniai bankai ėmė švelninti savo politiką. ETF portfelis pučiasi, nes investuotojai nerimauja, kad aukšto lygio derybos tarp Vašingtono ir Pekino šią savaitę greičiausiai neduos proveržio. Be to, Amerikos Centrinio banko prezidentas Jerome Powell pranešė apie galimybę dar kartą sumažinti palūkanų normą.

Citigroup banko specialistai prognozuoja, kad naujos investicijos ir toliau keliaus į ETF fondus, kurie investuoja į auksą. Jų manymu, per artimiausius dvyliką mėnesių šio vertingojo metalo kaina rinkoje pakils iki 1700 dolerių už unciją.

Praėjusio mėnesio pradžioje aukso kaina biržoje buvo pašokusi iki 1557,11 dolerių už unciją, kas yra aukščiausias lygis nuo pat 2013 metų. Tuo tarpu šiandien po pietų biržoje už Trojos unciją aukso buvo mokama po 1506.89 dolerius, arba nežymiai daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios šis metalas jau pabrango 17,5 procento.