Verslo ir rinkų naujienos » Samsung Electronics Co. pelnas smuktelėjo daugiau nei perpus, bet viršijo lūkesčius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-10-08 13:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29855


Didžiausia pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintoja iš Pietų Korėjos Samsung Electronics Co. pristatė savo preliminarius praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pelnas vėl gerokai susitraukė, bet viršijo lūkesčius.

Remiantis pirminiais preliminariais duomenimis, bendrovės pajamos per trečią šių metų ketvirtį sudarė 62 trilijonus vonų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo virš penkių procentų mažiau.

Samsung Electronics Co. per praėjusį ketvirtį pavyko uždirbti 7.7 trilijonų vonų arba 6.43 mlrd. dolerių veiklos pelno. Lyginant su 2018 metų trečiu ketvirčiu, veiklos pelnas susitraukė net virš penkiasdešimt šešių procentų.

Tai jau trečias ketvirtis iš eilės, kai šios bendrovės iš Pietų Korėjos veiklos pelnas smuko daugiau nei perpus, tačiau analitikai prognozavo, jog jis kris dar labiau ir sudarys vidutiniškai tik 7.1 trilijoną vonų.

Kompanijos pelnų kritimą lėmė nepalanki situacija rinkoje, t.y. jau beveik metus egzistuoja lustų perteklius, todėl sumažėjo paklausa ir tuo pačiu kainos.

Nuo šių metų pradžios Samsung Electronics Co. rinkos vertė pakilo beveik ketvirtadaliu, o per pastaruosius vienerius metus - virš dešimt procentų. Palyginimui, Pietų Korėjos pagrindinio akcijų rinkos indekso Kospi vertė atitinkamai nežymiai ūgtelėjo ir krito virš devynių procentų.


Samsung Electronics Co. akcijų kaina šių metų pradžioje ištrūko iš nuosmukio kanalo pro viršutinę dalį, po to bandymai sugrįžti atgal į kanalą buvo nesėkmingi, tad sulaukėme atšokimo prasitęsimo, kuris ir toliau tęsiasi.