Verslo ir rinkų naujienos » Sąstingis Britanijos nekilnojamojo turto rinkoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-10-07 17:33.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29853


Būsto kainos Jungtinėje Karalystėje auga lėčiausiai per pastaruosius daugiau nei šešerius metus, paskelbė hipotekos bankas Halifax.

Rugsėjį būstai buvo tik 1,1 procento brangesni nei pernai tuo pat metu. Tai mažiausias padidėjimas nuo 2013 metų balandžio mėnesio.

Per mėnesį kainos Didžiojoje Britanijoje sumažėjo 0,4 procento ir vidutinė būsto kaina šiuo metu yra 232,574 tūkstančiai svarų.

Tai yra dar vienas patvirtinimas, kad Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Europos Sąjungos, trunkantis jau trejus metus, meta šešėlį ant Didžiosios Britanijos nekilnojamojo turto rinkos. Kol kas nepaisant politinio netikrumo, žemos palūkanų normos ir spartesnis atlyginimų augimas užkerta kelią didesniems problemoms šioje rinkoje.

Halifax kainų indeksas yra vienas iš daugelio rodiklių, stebinčių Didžiosios Britanijos nekilnojamojo turto rinką. Nacionalinė statybų draugija apskaičiavo, kad būsto kainos rugsėjį pakilo 0,2 procento lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, o liepos mėnesį Nacionalinė statistikos tarnyba infliaciją šioje rinkoje įvertino 0,7 procento.

EY Item prognozių grupės vyriausiasis ekonomikos patarėjas Howard Archer prognozuoja, kad būsto kainos kitais metais padidės dviem procentais, jei Jungtinė Karalystė paliks Europos Sąjungą su susitarimu spalio 31 dieną arba kitų metų pradžioje.