Verslo ir rinkų naujienos » Nuosmukio JAV tikimybė nėra didelė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-10-07 13:46.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29850


Kol FED gali vykdyti tinkamą palūkanų normų politiką, nuosmukio tikimybė nėra didelė, sakė Amerikos Centrinio banko vadovo pavaduotojas Richard Clarida.

„Esant tinkamai pinigų politikai, recesijos rizika yra maža“ - sakė Richard Clarida renginyje, kurį organizavo The Wall Street Journal.

Jo vertinimas apie dabartinę ekonomikos būklę nėra blogas, nepaisant naujausių silpnų makroekonominių duomenų. Jis pabrėžė, kad ekonomika yra „geroje vietoje“, o infliacija stabili. Finansinės sąlygos taip pat nėra ribojančios, o santaupų lygis padidėjo iki 8,1 procento rugpjūčio mėnesį, o tai reiškia, jog vartotojai turi „raminančią pagalvėlę“, kad galėtų išgyventi lėtesnio augimo periodą.

Richard Clarida nepateikė jokių užuomenų apie galimą bazinės palūkanų normos sumažinimą per šio mėnesio pabaigoje vyksiantį Amerikos Federalinio Rezervų banko posėdį. Praėjusios darbo savaitės pabaigoje rinkoje tikimybė, kad monetarinė politika vėl bus sušvelninta spalio pabaigoje buvo vertinama net 86 procentais, kai dar prieš savaitę sudarė tik keturiasdešimt procentų.

Amerikos Centrinio banko vadovo pavaduotojui nekelia susirūpinimo šalies ekonomikos būklė, ir jis tuo pačiu atkreipia dėmesį, kad pasaulinis sulėtėjimas jau matomas daugiau nei metus. Jis pabrėžė, kad FED jau prieš kurį laiką numatė, jog Amerikos pramonė pajus to poveikį.