Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2019-09-27 16:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29813


JAV akcijos šiandien linkusios brangti. Investuotojai vertina makroekonominius rodiklius, naujienas susijusias su prekybos derybomis tarp JAV ir Kinijos.



JAV indeksai vakar užbaigė sesiją nusidažę raudonai. Šiandien akcijos linkusios brangti. CNBC pranešė, jog JAV ir Kinijos aukščiausio rango derybų atstovų susitikimas įvyks spalio 10 – 11 dienomis Vašingtone. D. Trumpas pastaruoju metu užsiėmęs jam inicijuotu apkaltos procesu, tad kai kurie rinkos dalyviai viliasi, kad kiek į šalį nustumtas sandoris su Kinija netgi galėtų būti užbaigtas iki Padėkos dienos, kuri JAV yra švenčiama lapkričio mėnesio pabaigoje. Vis dėl to, tokius lūkesčius reikėtų vertinti skeptiškai, peržvelgus derybų eigą. Paskelbta nemažai ekonominių rodiklių. Pakankamai pozityviai nuteikė ilgalaikio vartojimo prekių, turinčių ilgesnį nei 3 metų gyvavimo laikotarpį, užsakymų duomenys. Į tokią prekių kategoriją patenka tokie produktai kaip automobiliai, kompiuteriai, lėktuvai ir kt. Jų apimtys rugpjūčio mėnesį, lyginant su liepa, augo 0,2%. Ekonomistai prognozavo net 1,1% sieksiantį kritimą. JAV vartotojų pajamų augimas paskutinį vasaros mėnesį, lyginant su liepa, siekė 0,4%. Tai atitiko prognozes, tiesa, su lūkesčiais prasilenkė mažiau nei laukta augusios vartotojų išlaidos. Jų apimtys didėjo 0,1%, nors ekonomistai prognozavo 0,3% sieksiantį augimą. Tiesa, reikia atsižvelgti į tai, jog vartotojų išlaidos buvo ūgtelėjusios liepą, o pajamos atvirkščiai – smuktelėjusios. Stipriau pinga mikroprocesorių gamintojos Micro Technologies vertybiniai popieriai. Bendrovės pranešti rezultatai neatitiko Volstrito lūkesčių. Kompanija per praėjusį ketvirtį uždirbo 561 mln. USD pelno, arba 0,49 USD akcijai. Tai gerokai mažiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais, kuomet pelnas siekė net 4,33 mlrd. USD. Pajamos nuo 8,44 mlrd. USD prieš metus krito iki 4,87 mlrd. USD. Analitikai prognozavo kritimą. Jie tikėjosi 0,51 USD ir 4,59 mlrd. USD pajamų. Micron paskelbė, jog prognozuoja, kad kito ketvirčio pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, sudarys 0,39 – 0,53 USD, o pajamos sieks 4,8 – 5,2 mlrd. USD. Remiantis FactSet duomenimis, analitikų prognozės pirmam ketvirčiui: 0,53 USD pelno akcijai ir 4,8 mlrd. USD pajamų. Iš 33 šiuo metų bendrovę sekančių analitikų, 20 rekomendacija yra „pirkti“ arba „pralenks rinka“, 10 – „laikyti“, 3 – „parduoti“ arba „nepralenks rinkos“. Vidutinė tikslinė rekomenduojama akcijos kaina siekia 51,11 USD.

Europoje akcijos šiandien brangsta. Daug dėmesio sulaukė Anglijos centrinio banko monetarinės politiko komiteto nario M. Saunderso komentarai. Jis teigė, jog yra pakankamai tikėtina, kad sekantis centrinio banko žingsnis būtų palūkanų mažinimas. Kiek su lūkesčiais prasilenkė keletas paskelbtų makroekonominių rodiklių. Vokietijoje importuojamų prekių kainų indekso reikšmė rugpjūtį krito 0,6%, nors ekonomistai prognozavo perpus mažesnį kritimą. Per metus buvo fiksuotas 2,7% kritimas. Prancūzijos vartotojų išlaidų apimtys rugpjūčio mėnesį, lyginant su liepa, nepakito. Buvo prognozuotas 0,3% sieksiantis augimas. Remiantis preliminariais duomenimis, šį mėnesį šalies vartotojų kainų indekso augimas, lyginant su rugpjūčiu, buvo neigiamas ir sudarė -0,3% bei prasilenkė su analitikų lūkesčiais. Metinis infliacijos lygis siekė 0,9%. Tokie rezultatai parodo, kad euro zonoje toliau susiduriama su žema infliacija, kuri gerokai atsilieka nuo tikslinės centrinio banko ribos. Kiek stipriau brangsta Jungtinės Karalystės statybos bendrovės Persimmon akcijos. Investicinės bendrovės Jefferies analitikai pagerino savo rekomendaciją kompanijos atžvilgiu iš „laikyti“ į „parduoti“. Pasak analitikų, Brexit rizikos kompanijos verslui buvo per daug išpūstos.

Kitos savaitės pradžioje Vokietija skelbs infliacijos duomenis, Jungtinė Karalystė – BVP, o JAV - Čikagos pirkimo vadybininkų indeksą. Antradienį Australijos centrinis bankas spręs dėl palūkanų, bus skelbiami išankstiniai euro zonos infliacijos rodikliai, taip pat JAV ISM gamybos sektoriaus PMI indeksas. Savaitės viduryje bus paviešinta ADP rengiama prognozė dėl JAV sukurtų darbo vietų, taip pat bus pranešta apie JAV naftos atsargų pokyčius. Ketvirtadienį dėl švenčių Vokietijoje šalies akcijų biržose prekyba nevyks, Jungtinė Karalystė skelbs paslaugų, o JAV ne gamybos sektorių indeksus. Galiausiai penktadienį daugiausiai dėmesio sulauks svarbūs JAV darbo rinkos rodikliai, taip pat planuojamas JAV centrinio banko J. Powello pranešimas.