Verslo ir rinkų naujienos » JAV rinkų priešprekybinė apžvalga


Autorius: Myriad capital, Parašyta: 2019-09-11 16:19.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29738


Dow Jones artėja prie to, kad būtų šeštą sesiją iš eilės užfiksuotas indekso prieaugis. Kinija daliai prekių iš JAV netaikys įvestų tarifų, stipriau brangsta Londono akcijų biržos operatorės akcijos.




JAV indeksai ir vakar nerodė didelių pokyčių. Dow Jones prieaugis buvo didžiausias (0,28%). S&P 500 ir Nasdaq pokyčiai buvo nežymūs. Šiandien JAV akcijos toliau linkusios brangti. Jeigu ir šiandien Dow Jones fiksuotų prieaugį, tai būtų šešta iš eilės tokia sesija. Pozityvo suteikė naujiena, jog Kinija nusprendė 16-ai iš JAV importuojamų produktų netaikyti anksčiau įvestų tarifų. Jie nebus taikomi nuo kitos savaitės. Tarp tokių prekių įeina įvairūs gyvulių pašarai, vaistai ir kt. Tiesa, sojų pupelės ir kiaulienos prekės, kurios sudaro didžiausią JAV eksporto į Kiniją dalį, į sąrašą nepatenka. Buvo paskelbti JAV gamintojų kainų indeksų duomenys. Praėjusį mėnesį gamintojų kainų indekso augimas, lyginant su liepa, siekė 0,3%. Tai viršijo lūkesčius. Analitikai prognozavo 0,2% augimą. Atmetus maisto ir energetikos produktų įtaką, indekso augimas siekė 0,1%. 17:30 val. Lietuvos laiku dar bus skelbiami JAV naftos atsargų pokyčiai per praėjusią savaitę. Analitikai prognozuoja 2,7 mln. barelių sumažėjimą. Jeigu prognozės pasiteisintų, tai jau būtų ketvirta savaitė iš eilės, kuomet naftos atsargų kiekis JAV mažėja. Nuo mėnesio pradžios iki šiandien WTI tipo naftos kaina buvo pabrangusi daugiau nei 4%. Šiandien jos kaina toliau kyla. OPEC kartelis sumažino prognozuojamą pasaulinės naftos paklausos augimą kitais metais. Jos augimas turėtų vidutiniškai sudaryti 1,08 mln. barelių per dieną, tai 60 tūkst. mažiau nei prieš tai prognozuota. Pasak OPEC pateikiamos ataskaitos, pasaulinis ekonomikos augimas turėtų sudaryti 3,1%, t.y. 0,1% mažiau nei prieš tai prognozuota. Šiandien savo ketvirčio rezultatus skelbs Kanados bendrovė Aurora Cannabis, užsiimanti kanapių auginimu. Analitikai prognozuoja, kad pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, sudarys 0,047 CAD, o pajamos sudarys 108 mln. CAD. Tai gerokai daugiau nei prieš metus, kuomet kompanijos pajamos sudarė 19,1 mln. CAD. Iš 17 bendrovę sekančių analitikų, 9 rekomendacija yra „pirkti“, 6 – „laikyti“, 2 – „parduoti“. Vidutinė tikslinė analitikų rekomenduojama kaina siekia 12,57 CAD. Vakar uždarymo metu Toronto biržoje už vieną akciją buvo mokama 8,25 CAD. Nuo metų pradžios kompanijos akcijos iki šiandien buvo pabrangusios 21,7%.

Europos biržose akcijos šiandien taip pat brangsta. Investuotojai palankiai įvertino naujienas iš Kinijos. Svarbių makroekonomikos rodiklių skelbti nėra numatyta. Stipriau brangsta Londono akcijų biržą valdančios bendrovės London Stock Exchange Group akcijos. Paskelbta, jog Honkongo akcijų biržos operatorė pateikė 31,6 mlrd. GBP pasiūlymą įsigyti Londono biržos operatorę. Honkoho biržą valdančiai bendrovei jau priklauso Londono metalų birža. Stipriau pinga tokius drabužių prekinius ženklus kaip Zara ir Massimo Dutti valdančios bendrovės Inditex vertybiniai popieriai. Bendrovė pranešė šiek tiek silpnesnius nei tikėtasi rezultatus, tiesa, lyginant su praėjusiais metais fiksuotas augimas. Bendrovė per pirmą šių metų pusmetį uždirbo 1,55 mlrd. EUR pelno, t.y. 0,14 mlrd. EUR daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais. Pajamos išaugo 7% iki 12,82 mlrd. EUR. Nuo metų pradžios iki šiandien kompanijos akcijos buvo pabrangusios 28%.

Šiandien dar bus skelbiami naftos atsargų pokyčiai. Rytoj ECB posėdžiaus dėl palūkanų, o JAV bus skelbs infliacijos rodiklius, bedarbių paraiškas. Savaitės pabaigoje bus įdomu įvertinti JAV mažmenininkų pardavimus, preliminarų Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksą.