Verslo ir rinkų naujienos » Recesijos tikimybė Amerikoje siekia 25 procentus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-09-09 13:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29725


Didžiausio pasaulyje hedge arba rizikos draudimo fondo įkūrėjas Ray Dalio mano, kad nuosmukio tikimybė JAV šiais ir kitais metais yra dvidešimt penki procentai. Jis taip pat mano, kad Centriniai bankai tapo bejėgiai.

Septyniasdešimties sulaukęs milijardierius, kuris valdo Bridgewater Associates investicijas, mano, jog Amerikos Federalinis Rezervų bankas, Europos bankas ir Japonijos bankas yra susidūrę su situacija, kai, esant kitam nuosmukiui, jie neturės jėgų to pakeisti, kaip tai darė anksčiau.

Ray Dalio pabrėžia, kad vertinant nuosmukio tikimybę reikia atsižvelgti į daugelį veiksnių: Centrinių bankų efektyvumą, atotrūkį tarp turtingųjų ir vargšų, rinkimus Jungtinėse Amerikos Valstijose ir augančią Kinijos įtaką.

Didžiausio pasaulyje hedge arba rizikos draudimo fondo įkūrėjas neseniai teigė, kad pasaulio ekonomika yra paskutinėje ilgalaikio skolų ciklo stadijoje. Todėl jis patarė pirkti auksą, nes kaip tikimasi investuotojai ieškos alternatyvų pinigams, o tą lems tai, jog Centrinių bankų stimuliaciniai veiksmai pasiekė savo efektyvumo ribą.