Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump: akcijų rinka būtų 10 tūkstančių punktų aukščiau, jei ne prekybos karas su Kinija


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-09-05 02:03.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29711


Prezidentas Donald Trump pripažino, kad jo prekybos karas su Kinija turėjo neigiamos įtakos JAV akcijų rinkai. Tačiau pabrėžė, kad jis turėjo sukelti konfrontaciją.

„Tarkime, kad jei aš nieko nedaryčiau su Kinija, mūsų akcijų rinka būtų dešimt tūkstančių punktų aukščiau nei dabar, bet kažkas turėjo tai padaryti. Tai buvo nekontroliuojama, jie buvo nekontroliuojami“ - tikino Amerikos prezidentas.

Šią savaitę JAV įsigaliojo papildomi muitai prekių importui iš Kinijos. Vašingtono veiksmai vertinami kaip bandymas priversti Pekiną derėtis siekiant sudaryti prekybos susitarimą tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų.

„Pažiūrėsime, kas nutiks. Jei jie nori susitarti, mes susitarsime. Jei jie nenori sudaryti sutarties, mes susitvarkysime“ - teigė Donald Trump, tačiau jis neatsakė, ar Kinijos derybininkai rugsėjo mėnesį lankysis Vašingtone.

Jis anksčiau teigė, kad JAV akcijų rinka galėjo būti aukščiau, jei ne klaidinga, jo nuomone, FED vykdyta pinigų politika. Amerikos prezidentas tikino, jog Dow Jones indeksas būtų dešimt tūkstančių punktų aukščiau jei praėjusiais metais nebūtų kilsteltos palūkanos.