Verslo ir rinkų naujienos » Nėra poreikio Amerikoje greitai mažinti palūkanų normą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-09-04 18:40.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29710


Amerikos Federalinio Rezervų banko Bostono padalinio vadovas Eric Rosengren mano, jog didžiausia pasaulyje ekonomika išlieka „santykinai tvirta“, nepaisant aiškiai padidėjusios rizikos.

Jis teigia, kad pinigų valdžios institucijai nereikia mažinti palūkanų normos per kitą Atviros rinkos komiteto (FOMC) posėdį.

Minimas bankininkas mano, kad jei vartotojai ir toliau leis pinigus, o pasaulinės sąlygos toliau nepablogės, ekonomika greičiausiai ir toliau augs maždaug dviem procentais.

„Tokiu tempu palaipsniui didėjant darbo užmokesčiui ir kainoms, mano manymu, nereikėtų nedelsiant imtis veiksmų norint sumažinti pinigų kainą“ - tikino Eric Rosengren.

Bet jis pripažino, kad grėsmės ekonominei perspektyvai auga.

„Žinoma, yra nuosmukio rizika, gali išaugti prekybos ar geopolitinės problemos, dėl kurių susidarys daug silpnesnė padėtis, nei šiuo metu prognozuojama ekonominėse prognozėse“ - paaiškino Fed atstovas, vis dėlto pabrėždamas, kad iki šiol padidėjusi rizika netapo realybe.

Artimiausias Amerikos Centrinio banko atstovų posėdis bus surengtas rugsėjo 17 - 18 dienomis. Rinkoje laukiama, kad šioje šalyje vėl bus sušvelninta pinigų politiką, kaip taip buvo padaryta liepos pabaigoje.