„Sampo“ sėkmingai refinansuoja būsto paskolas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SAMPO bankas Data: 2008-04-08 09:46 Komentarai: (0)
Prieš mėnesį SAMPO bankas pirmasis Lietuvos rinkoje pradėjo aktyvią būsto paskolos refinansavimo kampaniją, skirtą žmonėms, paėmusiems būsto paskolą prieš kelerius metus ir pastebintiems, kad jų mokamos palūkanos didėja.

Be kitų raginimų pabusti, keliems tūkstančiams būstų savininkų visoje Lietuvoje buvo įteikti refinansavimo kampanijos simboliai – žadintuvai. Ypatingai skardžiai skambantys, kampanijos ženklu papuošti žadintuvai žaismingai iliustruoja pagrindinę kampanijos mintį: žmonės turėtų pabusti ir susimąstyti apie labai realią galimybę sumažinti savo būsto paskolos naštą.

SAMPO banko Produktų valdymo departamento direktorius Darius Jasinskis džiaugiasi, kad refinansavimo kampanija pasiteisino: „Lyginant su laikotarpiu iki kampanijos pradžios, vidutinis besidominčiųjų galimybe refinansuoti paskolą SAMPO banke klientų skaičius padidėjo trigubai ir dabar sudaro 25 procentus visų būsto paskolų paraiškų. Taip pat pastebime labai padidėjusį skambučių srautą – žmonės teiraujasi daugiau informacijos apie galimybę refinansuoti turimą būsto paskolą. Tai rodo, kad poreikis refinansuoti turimą būsto paskolą šiuo metu padidėjęs ir žmonėms tokia galimybė yra labai reikalinga“. D. Jasinskis priduria, kad labai teigiamai žmones nuteikė ir netradicinis SAMPO raginimas pabusti: „Daugelis iš žadintuvus gavusių žmonių jau buvo matę kampanijos „Pabusk“ reklamą ir su šypsena priimdavo jiems dovanojamus realius kampanijos simbolius“,- pasakoja D. Jasinskis.

SAMPO bankas refinansavimo kampaniją pradėjo prieš mėnesį, garantuodamas, jog bet kuriam asmeniui, turinčiam būsto paskolą bei atitinkančiam kredito rizikos ir kitus reikalavimus, pateiks geresnes paskolos sąlygas. Tai gali būti mažesnė marža, kita paskolos valiuta, kitoks terminas, kredito grąžinimo metodas ir pan.

Peržiūrėjus kliento šiuo metu mokamas palūkanas ir pasiūlius mažesnę maržą, specialių skaičiuoklių pagalba bus paskaičiuota reali finansinė nauda per mėnesinės įmokos sumažėjimą ar per visą kredito laikotarpį sutaupytas lėšas. Refinansuojant turimą kreditą taip pat yra puiki proga nemokamai pasikeisti ir kitas kreditavimo sąlygas (pvz., valiutą ar paskolos terminą), už kurių keitimą kitame banke reikėtų mokėti tam tikrą mokestį.

Daugiau informacijos apie būsto paskolos refinansavimo kampanijos sąlygas galima sužinoti paskambinus trumpuoju numeriu 1636 arba internetiniame banko puslapyje.
 
Dar nėra komentarų