Verslo ir rinkų naujienos » Kinai taip pat įves naujus muitus importui iš JAV


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-23 17:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29658


Kinija įves 5 - 10 procentų muitus prekėms, importuojamoms iš Jungtinių Amerikos Valstijų, kurių vertė siekia apie 75 milijardus JAV dolerių per metus, penktadienį pranešė Kinijos vyriausybė.

Tai atsakas Amerikos valdžiai, kuri kiek anksčiau paskelbė apie naujų muitų įvedimą iš Kinijos importuojamoms prekėms.

Minimi atsakomieji nauji muitai apims penkis tūkstančius įvairių prekių importuojamų iš JAV, paskelbė oficiali Kinijos naujienų agentūra Xinhua, cituodama Kinijos vyriausybės muitinės komisijos sprendimą. Kai kurioms iš šių prekių muitai įsigalios rugsėjo pirmą dieną, kitoms - gruodžio penkioliktą dieną.

Nuo rugsėjo pirmos dienos Kinija įves penkių procentų muitą amerikietiškoms pupelėms, o nuo gruodžio 15 dienos - dešimties procentų muitą kviečiams, kukurūzams ir sorgui, pranešė Kinijos finansų ministerija. Nuo rugsėjo pirmos dienos Kinija taip pat taikys dešimties procentų muitą amerikietiškai jautienai ir kiaulienai.

Tuo tarpu naujienų agentūra Reuters, remdamasi Kinijos prekybos ministerija, informuoja, kad prekių, kurioms bus taikomi atsakomieji muitai, sąraše taip pat yra nafta, automobiliai ir maži lėktuvai.

JAV prezidentas Donald Trump, nepatenkintas pažangos stoka neseniai atnaujintose prekybos derybose, paskelbė, kad rugsėjo pirmą dieną įves papildomą dešimties procentų tarifą Kinijos prekėms, kurių vertė 300 milijardų dolerių per metus. Tai reiškia, kad praktiškai visam Kinijos eksportui į JAV bus taikomi baudžiamieji muitai.

Vėliau Amerikos prezidentas pranešė, kad iki gruodžio vidurio atideda muitų įvedimą kai kurių rūšių gaminiams, įskaitant mobiliuosius telefonus, nešiojamuosius kompiuterius ir kitas vartojimo prekes.