Verslo ir rinkų naujienos » Norvegijos valstybinis fondas pasigyrė trijų procentų investicine grąža


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-21 13:07.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29642


Norvegijos valstybinis investicinis fondas, kuris yra didžiausias tokio tipo fondas pasaulyje, per antrą šių metų ketvirtį pasiekė trijų procentų investicinę grąžą, arba uždirbo 256 mlrd. Norvegijos kronų (28,5 mlrd. dolerių).

Didžiausias pasaulyje valstybinis investicinis fondas, kurio turtas sudaro virš vieno trilijono dolerių, per praėjusį ketvirtį pasiekė trijų procentų investicijų į akcijas grąža, 3,1 procento investicijų į obligacijas grąža, na o iš investicijų į nekilnojamąjį turtą grąža šįkart sudarė 0,8 procento.

Birželio mėnesio pabaigoje akcijos sudarė 69,3 procento investicinio portfelio vertės, į obligacijas buvo investuota dvidešimt aštuoni procentai aktyvų, o į nekilnojamą turtą - 2,7 procento.

Fondo vadovo pavaduotojas Trond Grande teigė, kad antrojo ketvirčio pradžioje investicijų grąža buvo slopinama, tačiau pabaigoje ekspansinės pinigų politikos perspektyva paskatino kainų augimą.

Norvegijos valstybinis investicinis fondas taip pat paskelbė, kad turi daugiau nei 600 milijardų Norvegijos kronų vertės obligacijų, kurių pajamingumas yra neigiamas. Jos sudaro ketvirtadalį viso skolos vertybinių popierių portfelio. Analitikai mano, kad tai trukdys fondui pasiekti tikslinę investicijų grąžą, kuri siekia tris procentus.