Verslo ir rinkų naujienos » M.Mobius: pirkite auksą, nepriklausomai nuo kainos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2019-08-20 16:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=29639


Investicijos į auksą duos pelno ilguoju laikotarpiu, nes dėl švelninamos pagrindinių centrinių bankų pinigų politikos ir padidėjusio skaitmeninių valiutų populiarumo ūgtelės tikrų aktyvų paklausa, sakė investicijų veteranas Mark Mobius.

„Ilgalaikės aukso kainos perspektyvos vis dar į viršų, kyla į viršų“ - sakė prieš metus įkurtos bendrovės Mobius Capital Partners vadovas, kuris prieš tai tris dešimtmečius dirbo Franklin Templeton Investments investicinėje kompanijoje.

Mark Mobius rekomenduoja pirkti auksą nepriklausomai nuo kainos, o pagrindinė priežastis yra nuolat auganti pinigų pasiūla.

Jis prognozuoja, kad Centriniai bankai spausdins pinigus kaip pašėlę, ir rekomenduoja investuotojams, kad fizinis auksas sudarytų apie dešimt procentų jų investicinio portfelio. Tiesa, minimas legendinis investuotojas nenurodė tikslinės orientacinės kainos iki kiek gali brangti šis vertingasis metalas.

Didėjantis skaitmeninių valiutų populiarumas su bitkoinu priešakyje išprovokavo tauriųjų metalų rinkoje diskusiją apie vidinę kriptovaliutų vertę ir tai, ar jos nepakenks aukso, kaip saugaus prieglobsčio, statusui. Anot Mark Mobius, skaitmeninių valiutų plėtra padidins realių aktyvų, įskaitant auksą, paklausą.

Rugpjūčio tryliktą dieną aukso kaina biržoje buvo pašokusi iki 1535,11 dolerių už Trojos unciją, kas buvo aukščiausias lygis nuo pat 2013 metų. Šiandien po pietų už Trojos unciją aukso buvo mokama po 1506.52 dolerius, arba 0,7 procento daugiau nei vakar.

Liepos pradžioje Mark Mobius tiksliai nuspėjo, jog minimo vertingojo metalo kaina pakils virš 1500 dolerių už Trojos unciją.